IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAPADI TOKOM NOĆI: Odjekivale eksplozije Rusijom i Ukrajinom, u plamenu rafinerije nafte i stambena zgrada… (foto, video)

Flota ukrajinskih dronova izvela je niz napada na Rusiju u noći s 11. na 12. mart, što je dovelo do eksplozija i požara u rafinerijama goriva. Istovremeno je Rusija izvela zračni napad na stambeni kompleks u oblasti Harkov.

HARKOV: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 12. 03. 2024… 10: 32…  NAPADI TOKOM NOĆI: Odjekivale eksplozije Rusijom i Ukrajinom- u plamenu rafinerije nafte i stambena zgrada… (foto, video)

Prema pisanju Guardiana, dvije ruske rafinerije u regijama Oryol i Nizhny Novgorod bile su u plamenu.

Sistemi protivvazdušne odbrane reagovali su na 25 bespilotnih letelica koje je lansirala Ukrajina iznad nekoliko ruskih regiona, javlja RIA. Dodali su da je požar prijavljen i u rafineriji u Kstovu.

“Ujutro su bespilotne letjelice napale industrijsku zonu Kstovo, objekat kompleksa goriva i energije”, rekao je guverner Novogroda Gleb Nikitinu aplikaciji za razmjenu poruka Telegram, dodajući da gori jedinica za preradu goriva.

Nizhny Novgorod je udaljen skoro 1.000 km od ukrajinske granice i nalazi se oko 400 km istočno od Moskve.

russ12
Gori rafinerija nafte u Rusiji (Foto: X)

Guverner Oryola Andrej Klychkov rekao je da je Ukrajina izvela napad dronom na postrojenje za gorivo. Oryol je udaljen oko 150 kilometara od ukrajinske granice.

Čitaj još:   Dr IVAN Vuković: Najčešće se pominje MILO Đukanović, izbor kandidata se sveo na tri, četiri imena... (foto)

Osim toga, sedam naselja u ruskoj oblasti Belgorod koja se graniči sa Ukrajinom nestalo je struje nakon napada.

S druge strane, Rusija je izvela zračni napad u kojem je uništena stambena zgrada u naselju Kupjansk u oblasti Harkov.

russ21

Požar zahvatio nekoliko stanova u Ukrajini (Foto: Državna služba za hitne slučajeve Ukrajine)

O ovom napadu je izvijestila Državna služba za hitne službe Ukrajine. Trenutno nisu poznati podaci o broju poginulih ili povrijeđenih osoba, a vatra je ugašena jutros nešto iza 4:00 sata.

Eksplozija je izazvala i nekoliko požara, javljaju ukrajinski mediji.

“U plamenu su bila tri stana od prizemlja do drugog sprata u jednom ulazu i još jedan stan u drugom ulazu zgrade. Ukupna površina požara je 150 kvadratnih metara”, naveli su iz Državne službe za hitne slučajeve.

BONUS VIDEO: Rusija na Kijev ispalila napredne krstareće projektile koji mogu mijenjati smjer

izvor agencije AA

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more