IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANILO Šaranović: Obavijestiću nadležne da su na sjednici vlade izvršena krivična djela… (foto)

Moja dužnost kao ministra unutrašnjih poslova je da obavijestim nadležne državne organe o sumnji da su na sjednici Vlade izvršena krivična djela, na način da je, prekoračenjem granica svojih ovlašćenja, Vlada izabrala Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti direktora Uprave policije, kazao je mnistar unutrašnjoj poslova Danilo Šaranović.

„Vlada je na predlog predsjednika Vlade, grubim gaženjem zakona, preuzimanjem ovlašćenja ministra unutrašnjih poslova i prekoračenjem svojih ovlašćenja izglasala da Aleksandar Radović bude protivpravno postavljen za v.d. direktora Uprave policije“, navodi Šaranović.

Kako dodaje, kao ministar unutrašnjih poslova „razočaran sam da nakon tri decenije progona i autokratije dio ove Vlade učini ovakav brutalan presedan“. 

„Ponosan sam što sam na sjednici Vlade učinio sve da zaštitim integritet organa koji predstavljam i upozorim sve članove Vlade da ne ulaze u zonu krivične odgovornosti. Moj pravni tim će preduzeti sve neophodne radnje radi zaštite zakonitosti i ustavnosti, vladavine prava i bezbjednosti naše zemlje“, zaključuje Šaranović.

Čitaj još:   Hrabre ajkule izgubile od Španije, sreća okrenula im leđa u finišu, malo da izbore peterce... (foto, video)

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more