IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DEMOKRATE NAKON IZBORA V.D. UPRAVE POLICIJE: ”Drž'te me da ne izađem iz Vlade”! (foto)

Kako saznaje Portal Aktuelno iz vrha Demokrata u partiji Alekse Bečića vlada haos! Dio visokih funkcionera, podržan poslaničkim klubom želi da napusti Vladu, jer smatraju da ih je Spajić prevario i ponizio izrazivši samovolju, dok postoji struja koja bez obzira na sve ne bi da se odriče ministarskih fotelja koje su im lijepo srasle za pozadinu.  

Demokratska Crna Gora, odnosno njeni ministri u Vladi Milojka Spajića, u noći između utorka i srijede doživjeli su veliko poniženje kada i pored svesrdnih napora, nije izabran njihov kandidat za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

Vlada Crne Gore u sitne sate, nakon maratonske sjednice koja je prekidana nekoliko puta, imenovala je Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti direktora UP. Prethodno je  odbijen predlog ministra unutrašnjih poslova iz redova Demokrata Danila Šaranovića da za vršioca dužnosti direktora UP izabere Lazara Šćepanovića.

Nakon ovakvog epiloga, Bečićevi politički ameboidni foteljaši bez ideologije i stava upali su u svojevrsni revolt. Ministar Šaranović najavio je da će obavijestiti nadležne da su, kako tvrdi, na sjednici vlade izvršena krivična djela, jer je po njemu Radović izabran protivzakonito.

Na zahtjev Demokrata  prekinuta je jučerašnja sjednica Skupštine Crne Gore i predsjednik parlamenta Andrija Mandić dao je pauzu do daljnjeg.

Demokrate: Da li je ljubav prema fotelji ipak jača od principa?

Javnost je naravno odmah počela da spekuliše da se radi o krizi izvršne vlasti i da je Spajićeva Vlada žestoko poljuljana.

Kako saznaje Portal Aktuelno iz vrha Demokrata u partiji Alekse Bečića vlada haos! Dio visokih funkcionera, podržan poslaničkim klubom želi da napusti Vladu, jer smatraju da ih je Spajić prevario i ponizio izrazivši samovolju, dok postoji struja koja bez obzira na sve ne bi da se odriče ministarskih fotelja koje su im lijepo srasle za pozadinu.

Čitaj još:   BORIS Mugoša o nastupu JAKOVA Milatovića i VLADIMIRA Jokovića na Sajmu vina u Beogradu: Odsustvo državničkog dostojanstva... (foto, video)

’’Ministri Vladimir MartinovićDragan Krapović i Momo Koprivica ne žele tek tako da izađu iz Vlade i da se odreknu ministarskih pozicija, već su čvrsti u stavu da epizoda sa izborom direktora UP nije dovoljan razlog da napušte izvršnu vlast. Sa druge strane Aleksa Bečic i Danilo Šaranović žele da napuste Vladu, a u tome ih podržava Boris Bogdanović i poslanički klub’’, rekli su naši izvori.

Demokrate su i u zvaničnom saopštenju juče naglasili da  ’’svi članovi Kluba poslanika Demokrata čestitaju Danilu Šaranoviću, ministru unutrašnjih poslova na dostojanstvenom držanju u odbrani Zakona’’, uz poruku da ima njihovu podršku.

Međutim, kako kažu naši izvori, čini se da Demokrate ipak previše vole fotelje, a pošto su poznati po odsustvu ideologije i bilo kakvih principa, onda je neizvjesno da li će napustiti Vladu samovoljno. Kako kažu naši izvori, sve liči na situaciju kao kad prilikom kafanske čarke neki ’’junak’’ govori ’’puštite me da mu ja pokažem’’, a ustvari moli boga da ga ne pušte.

’’Tako i Demokrate očigledno čekaju da ih neko ’spriječi da ne izađu iz Vlade’, iako prijete napuštanjem. Zamislite samo što bi se desilo recimo sa bolesno ambicioznim kontroverznim Vladimirom Martinovićem da Demokrate izađu iz Vlade. Kako bi on podnio to da ne bude ministar, a više nije ni poslanik, ni predsjednik opštine, a po svemu sudeći nije više ni potpredsjednik partije, ni odbornik… Mnogo vjerovatniji scenario je da Spajić izbaci Demokrate iz Vlade prilikom naredne rekonstrukcije, ali ostaje da se vidi’’, rekli su naši izvori.

Čitaj još:   DRUŠTVENE MREŽE GORE: Kćerka Mile DODIKA izvrijeđala ambasadora Velike Britanije, pa spomenula HAPŠENJE SVOGA OCA... (foto, video)

U.P.A.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more