IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OSTAĆE ČUVEN PO AFERAMA I BRUKANJU DRŽAVE: Vladimir Martinović više ne smije ni u rodni Kolašin… (foto)

Izvori bliski Martinovićevom kabinetu, polako ali sigurno se oslobađaju straha i podstaknuti grižom savjesti što Crna Gora ima ovakvog ministra, šalju Portalu Aktuelno detalje blamova koje ova kontroverzna figura redovno priređuje.

Najnoviji blam koji je isplivao vezan je za Martinovićevu posjetu Ljubljani. S obzirom da su Demokrate u žestokom sukobu sa premijerom Milojkom Spajićem, i da se sprema rekonstrukcija Vlade, postavlja se pitanje što će biti sa nesretnim ”Osvrtajem” iz Bara Kraljskih ako ostane bez ministarske funkcije, a pri tom više ne može biti predsjednik Opštine Kolašin…

Po svemu sudeći nije više ni potpredsjednik partije, ni odbornik… Ukratko – nazire se kraj jedne političke karijere.

Kontroverzno lice koje obavlja funkciju ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera  Vladimir Martinović  đe god da se pojavi bruka sebe, izvršnu vlast u kojoj ministruje, ali i čitavu Crnu Goru.

Uz to, postoji  i jedno mjesto đe očigledno ne smije da se pojavi, ili ako je već prinuđen da se pojavi onda dolazi inkognito – to je njegov rodni Kolašin. Sjednica Skupštine Opštine Kolašin održana je juče, ali ministar Martinović nije došao, iako se raspravljalo striktno o problemima iz njegove nadležnosti– o vodosnabdijevanju i osnježavanju Ski centara 1450 i 1600, analizi zimske turističke sezone i tretmanu otpadnih voda na Bjelasici. Umjesto da dođe lično, poslao je predstavnike ministarstva.

Martinović uporno izbjegava svoj grad, ali i čitav sjever, iako je u njegovom resoru, pa je probleme Kolašina juče morao da riješava ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj, koji je pokazao da mu je više stalo do ove Opštine nego ministru koji je u njoj rođen i bio na njenom čelu do skoro! 

Đeljošaj je veoma kolegijalno pokušao da opravda izostajanje Martinovića sa jučerešnje sjednice na kojoj je usvojena odluka o izgradnji vodovoda, ističući da je njegov kolega bio odsutan ”zbog zdravstvenih problema”. Ali, kako saznajemo, Martinovićev problem sa zdravljem traje negdje od septembra prošle godine, baš od kada je Portal Aktuelno počeo da piše o njegovim aferama.

Kolašin onako kako ga je Martinović ostavio

Mada nije ni čudo što bivši predsjednik Opštine Kolašin Martinović ne smije da dođe u rodni grad, jer je upravo on po tvrdnjama mnogih najveći krivac za katastrofalnu situaciju u Kolašinu, prije svega za ovoliko kašnjenje početka realizacije projekta vodosnabdijevanja.

Propast zimske turističke sezone, zaustavljanje investicija, brojne afere i stagnacija Kolašina samo su najočiglednije posljedice uzrokovane Martinovićevom nesposobnošću i sklonošću ka malverzacijama, a sve to kad tad mora biti predmet interesovanja nadležnih pravosudnih organa, o čemu će Portal Aktuelno pisati u narednim mjesecima.

Brukanjem države zasjenio i afere

Jasno je da iz kombinacije čistog straha i neodgovornosti, resorni ministar nije zvanično obišao Kolašin iako se grad suočava sa najgorom zimskom sezonom i mnogobrojnim problemima za koje je najviše on kriv. Iako ne dolazi u Kolašin, iskompleksiranom skorojeviću u ulozi ministra koji je u posljednjih pola godine postao sinonim za kontroverzu, ne smeta da koristi ministarsku funkciju za obilazak destinacija poput Dubaija, Njujorka, Berlina, gdje nas bruka neznanjem, kako stranih jezika tako i maternjeg.

Čitaj još:   Teška saobraćajna nesreća na putu Kotor- Tivat: "Upotrebom spasilačkih alata izvučena jedna osoba", dvije teže, a tri lakše povrijeđena lica... (foto)

’’Balvan’’ iz Bara Kraljskih, kako je postao poznat nakon afere sa ilegalnom sječom, skladištenjem i utovarivanjem balvana, pored afera i nestručnosti polako se izdvaja i po nevaspitanju, odustvu diplomatskog takta zbog čega konstantno blamira Vladu i državu koju, na žalost, predstavlja. Bruka i rodni Kolašin koji zaobilazi u širokom luku.

Izvori bliski Martinovićevom kabinetu, polako ali sigurno se oslobađaju straha, i podstaknuti grižom savjesti što Crna Gora ima ovakvog ministra, šalju Portalu Aktuelno detalje blamova koje ova kontroverzna figura redovno priređuje.

Slovenački ministar Matjaž Han i Martinović: Slovenci nijesu zanli što ih je snašlo

Ovakvo ponašanje za Martinovića postalo je uobičajena praksa, pa kontroverzni ministar nije poznat samo po aferama i upropaštavanju Kolašina na čijem je čelu bio nekoliko mjeseci, već i po izlivima nevaspitanja i brukanju zbog neznanja stranih jezika, što je obaveza za čovjeka koji je ministar turizma jedne države.

Podsjetimo, Martinovićevu posjetu Sajmu turizma u Berlinu obilježio je neviđen blam, kada je na štandu kao pijačni prodavac sricao na svom maternjem ”srBskom” jeziku pred njemačkim turoperatorima i novinarima, koji ga ništa nijesu razumjeli.

Ali tek što je javnost preko videa na društvenim mrežama upoznata sa Martinovićevim brukanjem države, Portal Aktuelno objavio je vijest o izlivu nevaspitanja u toku sastanka sa predsjednicom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Odile Renaud-Basso.

Basso je boravila u Crnoj Gori od 12. do 14. februara, a imala je sastanke na najvišem nivou u crnogorskoj Vladi i sa predsjednikom. Između ostalih, ona se sastala i sa Martinovićem koji je tom prilikom, kako saznajemo iz izvora bliskih njegovom kabinetu, ispoljio neviđen nivo prostakluka i nevaspitanja.

Odile Renaud-Basso, ostala u šoku nakon Martinovićeve demonstracije nevaspitanja

”Kada je sredinom februara predsjednica EBRD-a bila u posjeti Crnoj Gori, imala je između ostalog i sastanak sa ministrom Martinovićem. U toku sastanka dok je ona pričala ministar se igrao telefonom i kucao poruke što je nju iznerviralo. U jednom momentu je prestala da priča i zavladala je neprijatna tišina.

Martinović je onda digao pogled sa telefona i ona mu rekla – ‘kad vi završite sa telefonom ja ću da nastavim’. On se zatim počeo pravdati da ‘piše poruke vezano za neke projekte’, a svi iz crnogorske delegacije su u zemlju potonuli od bruke”, rekao je naš izvor veoma blizak Martinovićevom kabinetu.

Podsjetimo, kontroverzno lice iz Bara Kraljskih Vladimir Martinović, zbog brojnih afera u narodu je postao poznat kao ”Balvan”, ”Šega” i  ”Osvrtaj”. Neslavno je završio svoj mandat na čelu opštine Kolašin i pobjegao u Podgoricu, gdje je nakon trulih unutarpartijskih, a kasnije međupartijskih kompromisa, završio u Spajićevoj Vladi.

Svoj rodni grad ostavio je razrovan, raskopanih ulica, bez vodovoda, kanalizacije, garaže, ali sa najvećim naknadama za komunalno opremanje u državi. Nije privukao nijednu veću investiciju u gradu koji je centar investicionog buma, u centru je nekoliko korupcionaških i nepotističkih priča koje je otvorio Portal Aktuelno.

Čitaj još:   U PRIBOJU ZA UBIJENOG samo riječi hvale: "Imao je 60 kilograma"- IGOR A.- "Policajac specijalac" do smrti je tukao ERVINA Ć... (foto, video)

Tu se prije svega izdvajaju kontroverze oko projekta vodosnabdijevanja i osnježavanja Kolašina i ski centara Kolašin 1450 i 1600, zbog čega nije smio da dođe na jučerašnju sjednicu SO, ali i nelegalna sječa šuma i saradanja sa zloglasnim ’’medijskim gangom’’.

Možda se Martinvoić požali svojoj srodnoj duši Džudi Rajzing Rajnke ako ostane bez funkcije

Takođe treba pomenuti i zapošljavanje članova porodice, malverzacije sa ski pasovima, veliku imovinu u sumnjivom vlasništvu, dodjelu sredstava bez tendera dok je bio predsjednik Opštine Kolašin… O svemu tome možete čitati u desetinama tekstova na OVOM LINKU.

Da ne digne ruku na sebe?

Prosto da se čovjek zapita što je uopšte Martinovića preporučilo, ne samo za ministarsku funkciju, već i za bavljenje politikom?

Ipak, kako saznajemo iz pouzdanih izvora, odgovor na ovo pitanje može se naći u krajnje bijednom ponašanju Martinovića, koji je na sastanku sa svojim partijskim kolegama u jednom restoranu, prije izbora 44. vlade, čak nagovještavao da će dići ruku na sebe ako ne postane ministar!

S obzirom da su Demokrate u žestokom sukobu sa premijerom Milojkom Spajićem, i da se sprema rekonstrukcija Vlade, postavlja se pitanje što će biti sa nesretnim ”Osvrtajem” iz Bara Kraljskih ako ostane bez ministarske funkcije, a pri tom više ne može biti predsjednik Opštine Kolašin, a po svemu sudeći nije više ni potpredsjednik partije, ni odbornik…

Pri tom – i rodni Kolašin ga je odavno odbacio kao 13. prase.

Ukratko – nazire se kraj jedne političke karijere.

U.P.A.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more