IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Kraj demokratije”: Donald Tramp- AKO NE BUDEM IZABRAN, TO ĆE BITI KRVOPROLIĆE ZA… (foto, video)

“Ako ne pobijedimo na ovim izborima, mislim da ih u ovoj zemlji više nećete imati”, rekao je DONALD Trump pristašama na skupu u Ohiu…

OHAJO: Svijet. Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 17. 03. 2024… 09: 32…  “Kraj demokratije”: Donald Tramp- AKO NE BUDEM IZABRAN, TO ĆE BITI KRVOPROLIĆE ZA… (foto, video)

Bivši američki predsjednik Donald Trump rekao je sinoć da će, ako ne pobijedi na predsjedničkim izborima u novembru, to vjerovatno biti kraj američke demokratije.

  • Ako ne pobijedimo na ovim izborima, mislim da ih u ovoj zemlji više nećete imati – rekao je Trump pristašama na skupu u Ohiju.  Prethodno je ponovio svoju neutemeljenu tvrdnju da je njegov izborni poraz 2020. bio posljedica prevare.

TRUMPOVA I BIDENOVA UTRKA ĆE BITI TIJESNA

Trump, koji je pod kaznenom optužnicom u Georgiji zbog pokušaja poništavanja rezultata tamošnjih izbora 2020., ove je sedmice na republikanskim predizborima osvojio dovoljno delegata da matematički osvoji stranačku nominaciju.

Revanš na izborima s Bidenom vjerovatno će biti vrlo tijesan. Prošlosedmična anketa Reutersa i Ipsosa pokazala je da su dvojica kandidata statistički izjednačena među registriranim biračima.

Čitaj još:   NENAD Čanak: PUTIN počeo napad istog dana kada je HITLER predstavio svoj program...

“AKO NE BUDEM IZABRAN, TO ĆE BITI KRVOPROLIĆE ZA CIJELU ZEMLJU”

Trump je započeo svoje obraćanje u Daytonu odavanjem počasti svojim pristašama koji su trenutno u zatvoru zbog napada na američki Kapitolu 6. januaru 2021., u pokušaju da blokiraju potvrdu izborne pobjde Joea Bidena. Trump je salutirao i nazvao ih je “patriotama” i “taocima”.

Bivši republikanski predsjednik sve više koristi distopijsku retoriku u svojim predizbornim govorima o stanju u zemlji.

Usred dijela govora o uvođenju carina na uvezene automobile i stranoj konkurenciji za američku automobilsku industriju, Trump je izjavio: “Ako ne budem izabran, to će biti krvoproliće za cijelu zemlju”.

Iz njegove kampanje kasnije je pojašnjeno da je mislio na privredne posljedice.  Iz Bidenove su, pak, kampanje osudili Trumpov “ekstremizam”, “žeđ za osvetom” i “prijetnje političkim nasiljem”.

BONUS VIDEO: Trump obećava ‘konačnu i apsolutnu osvetu’ ako pobijedi na izborima

izvor (iBalkan.net / Hina)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more