IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SDP Budva: ANDRIJA Mandić, preko svoje Vlade pokušava, da eliminiše teret uhapšenog Božovića… (foto)

“Naime odbornici koji su više puta bojkotovali i prekidali skupštinu na kojoj je trebalo da se izabere makar jedan potpredsjednik, kako bi lokalna uprava u Budvi funkcionisala, sada pozivaju na hitno sazivanje više puta prekinute hitne sjednice SO Budva”

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Budva saopštio je danas da je zbunjujuće da predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije (NSD) Mandić “preko svoje Vlade pokušava da eliminiše teret” uhapšenog predsjednika Opštine Budva Mila Božovića, kroz uvođenje “prinudne uprave”, dok kako su dodali, dio odbornika koji mu nije otkazao poslušnost sada traži da se održi skupština koju su sami prekidali više puta.

Oni su se obratli povodom jučerašnjeg saopštenja privremenog odbora NSD Budva u kome se poziva predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikola Jovanović da zakaže sjednicu SO Budva po hitnom postupku na kojoj bi se donijele odluke potrebne za prevazilaženje krize vlasti. Iz budvanskog NSD su pozvali sve konstituente izborne liste “Milo Božović – Budva na prvom mjestu” da podrže predlog da Jasna Dokić bude potpredsjednica Opštine Budva.

Iz budvanskog SDP su kazali da se jučerašnjim nepotpisanim saopštenjem kriznog odbora NSD Budva dodatno zbunjuju građani.

“Naime odbornici koji su više puta bojkotovali i prekidali skupštinu na kojoj je trebalo da se izabere makar jedan potpredsjednik, kako bi lokalna uprava u Budvi funkcionisala, sada pozivaju na hitno sazivanje više puta prekinute hitne sjednice SO Budva

Čitaj još:   MALTRETIRAO, TUKAO JE, I OŠIŠAO DO GLAVE: Monika, ima modrice i podlive po cijelom tijelu... (foto)

. Takođe, zbunjujuće je i da Mandić preko svoje Vlade pokušava da eliminiše teret uhapšenog predsjednika, kroz uvođenje ‘prinudne uprave’, dok dio odbornika koji mu nije otkazao poslušnost sada traži da se održi skupština koju su sami prekidali više puta”, piše u saopštenju SDP Budva.

Oni su poručili da je turistička sezona počela, a da je “Demokratski front (DF) i dalje u cirkuskoj predstavi, iz koje po svemu sudeće ne smiju izaći na izbore”.

“Izborna volja, ‘krizni odboru’ više ne postoji, svjesni ste da vas najbliži više neće glasati poslije blamaže koju ste priredili Budvi. Izađite na izbore, nemojte se i dalje kriti iza nepotpisanih saopštenja, laznih facebook profila i iza floskula koje više nijesu ni smiješne. O izbornoj volji možete pričati samo kada se ponovo izmjerite, poslije cirkusa koji ostavljate za sobom, ako uopšte uspijete izaći na izbore”, zaključuje se u saopštenju SDP Budva.

Vijesti su juče objavile da se Budva drugi put u posljednje dvije godine suočava sa uvođenjem prinudne uprave, s obzirom na to da je praktično nemoguće da Skupština opštine usvoji strateški plan razvoja grada u roku od deset dana – roku dobijenom od Vlade.

Čitaj još:   SARAJEVO: OGORČENI, NAKON PORAZA U ŠIROKOM BRIJEGU:„Ubili su nam navijača, neka ubiju i igrača...“ (foto)

izvor: vijesti.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more