IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LP: Vlada otvoreno iznosi neistine, Spajićeva izjava je zastrašujuća… (foto)

Crna Gora ne može u EU siromašna, ali isto tako ne može ni sa Vladom koja otvoreno govori neistine o notornim činjenicama i vodi politiku na temelju manipulacija i spinova, naveli su iz Liberalne partije.

“Izjava premijera Spajića da Crna Gora “decenijama nije dobijala nikakve grantove EU”, zastrašujuća je jer prvi čovjek Vlade očigledno uopšte ne zna šta se dešavalo i šta se dešava u zemlji koju vodi. Od ponašanja “država to sam ja” i “prije mene ništa” obično se brzo dođe do onoga “poslije mene potop”, istakli su oni.

Istine radi, kako dodaju, EU je za samo posljednjih deset godina uložila u Crnu Goru preko pola milijarde eura.

“Tako se EU nameće kao najveći investitor u Crnu Goru, pa čudi kako je to promaklu premijeru Spajiću i njegovim finansijskim magovima.

Za održiv razvoj države i ubrzan proces konačnog članstva u EU vrlo je važna institucionalna memorija, sistem koji je radio, radi i radiće u cilju razvoja države i društva bez obzira ko je premijer, zato odgovoran političar i državnik nastoji da inkorporira sve uspjehe svoje države u svoj rad a politikant da spali sve mostove i predstavi sebe kao ekskluzivnog spasitelja”, dodaju iz LP.

Čitaj još:   Zirojević Vladi: Uvedite SANKCIJE RUSIJI i ne BRUKAJTE CRNU GORU... (foto)

Crnoj Gori, kako oni poručuju, ne trebaju mesijanske politike.

“Treba nam nacionalni konsenzus oko ubrzanih reformi koje će uvesti Crnu Goru u EU do kraja ove decenije, a ne čini se da je do sada ova Vlada mnogo uložila u taj cilj, osim retorički. Za takve iskorake potrebna je politička hrabrost ali i politička volja koja se teško može iskazati u čeličnom stisku moskovske i beograske ruke”, zaključili su.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more