IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Kakva popadija Danica pjevačica- „pravoslavne“ vrijednosti, propagira… (foto, video)

Ne znam šta je popadija Danica umislila da je pravoslavlje i kakve ono vrijednosti propagira, ali je u visokom konfliktu sa crkvenim kanonima. Ne samo što ideologija koju propagira u svojim nastupima nema dodirnih tačaka sa pravoslavljem, već ima doslovno sve elemente sekte

Danas svako ima slobodu izbora da se izjašnjava po nacionalnoj i vjerskoj osnovi onako kako želi i kako se osjeća. No, problem nastaje onda kada sljedbenici šovinističkih ideologija ispred sebe imaju zadatak da sprovode kulturni genocid.

Zadatak postaje još lakši kad se targetiraju osobe koje nemaju razvijeno kritičko promišljanje, a stave se  pred crkvenim autoritetima za koje je, zapravo grijeh i pomisliti provjeravati njihove tvrdnje. Oni priznaju samo pokornost kroz slijepo vjerovanje.

Upravo takve osobe je najlakše indoktrinirati anti-ljudiskim ideologijama, te smo svjedočili da proslavljaju ratne zločince, zalažu se za hegomoniju i etničko čisto društvo, a to se jedino i postiže genocidima koje je velikosrpko-šovinistička ideologija i realizovala u prošlosti.

Tu dolazimo i do suštine svetosavske ideologije čija je sintagma– jedan narod, jedne religije u jednoj državi. Sve ovo je u apsolutnoj suprotnosti sa crkvenim kanonima i onim šta zapravo pravoslavlje propagira.

Širom hipotetičkog ”srpskog sveta” slavljena kvaziduhovna pjevačica Danica Crnogorčević je na nedavnom koncertu u Beranama ponovo dala doprinos velikosrpskoj propagandi i hegemoniji. Naime, oskrnavila je crnogorsku himnu umećući stihove potekle upravo iz škole zločinačkog velikosrpskog hegemonizma.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković PORUČILA VUČIĆU: "Nikad neću biti SLUGA I VAZAL zvaničnoj politici SRBIJE"

Ostaje enigma da li iz Crnogorčević izbija velikosrpski šovinizam, kao posljedica velikosrpske šovinističko-genocidne ideologije koju dosljedno prati kao popadija Crkve Srbije, ili je u pitanju samo žrtva kulturnog genocida koja je zaboravila ko su zaista bili njeni preci?

Zato se logično nameće pitanje šta popadija Crkve Srbije Danica kroz svoje kvazietno pjesme propagira?

  • Da li duhovne pjesme traba da baštine etnofiletizam?
  • Da li duhovne pjesme traba da sadrže govore mržnje?
  • Da li duhovne pjesme treba da huškaju na rat, jer se u njima prisvaja teritorija suverenih država?
  • Da li duhovne pjesme treba da podstiču konfesionalnu netrpeljivost?
  • Da li duhovne pjesme treba da propagiraju velikosrpsku mitomaniju dok prisvajaju i falsifikuju istoriju drugih država?
  • Da li duhovne pjesme  treba prerađivati na način da se skrnavi zvanična državna himna Crne Gore, a time i ponižava ugled i dostojanstvo države koje si državljanin?
  • Da li duhovne pjesme uopšte treba da imaju prizvuk nacionalnog, a kamoli velikosrpskog šovinizma?

Dakle, ne znam šta je popadija Danica umislila da je pravoslavlje i kakve ono vrijednosti propagira, ali je u visokom konfliktu sa crkvenim kanonima. Ne samo što ideologija koju propagira u svojim nastupima nema dodirnih tačaka sa pravoslavljem, već ima doslovno sve elemente sekte.

Ukazujući i veliko poštovanje prema njenom nacionalnom identitetu kao Srpkinje, nadam se da će doći dan kada će napokon zasijati u svojoj srpskoj nacionalnoj nošnji, te će našu crnogorsku nošnju prestati da skrnavi anti-ljudskom ideologijom, jer vrijednosti Crnogorki su dijametralno različite od velikosrpsko-šovinističkih.

Čitaj još:   BACITE POGLED NA KARTU NATO- a: "U svakom odgovarajućem trenutku, na nebu iznad Evrope je 30 borbenih aviona" (foto, video)

autor: Tijana Lopičić

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more