IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: Dario VRANEŠ odbio učešće na sajmu u Prištini, ne priznaje “državu KOSOVO”… (foto)

Predsjednik sjeverne crnogorske Opštine Pljevlja, Dario Vraneš odbio je učešće na Međunarodnom turističkom sajmu u Prištini, koji se uz podršku Vlade Kosova, održava od 16. do 17. aprila, jer kako je rekao ne priznaje KOSOVO kao državu.

“Takozvana država Kosovo ne postoji, već je srpska pokrajina Kosovo i Metohija. Dogodine u Prizrenu”, odgovorio je Vraneš mejlom koji je uz pozivno pismo objavljeno na mrežama.

Da je sadržaj mejla autentičan potvrdio je Radiju Slobodna Evropa

“Sve je tačno, to sam napisao. Jedino mi se potkrala slovna greška zbog brzine kucanja”, rekao je Vraneš.

Predsjedniku Opštine Pljevlja je poziv uputila kompanija “CEO” iz Prištine koja se bavi organizacijom velikih sajmova na Kosovu.

U pozivnom pismu je naznačeno da se radi o Sajmu turizma i sporta koji se održava dvadeseti put uz podršku Vlade Republike Kosovo i drugih organizacija i partnera sajma.

“Fokus ovogodišnjeg izdanja je na promociji lokalnog i regionalnog turizma, prirodnih ljepota, kulturnih dobara i turističkih atrakcija naše zemlje i regiona”, navodi se pismu.

RSE je Vladi Crne Gore i Ministarstvu vanjskih poslova poslao upit, da li će reagovati zbog Vranešovog odgovora Prištini ali nijesmo dobili odgovor.

Čitaj još:   NAVEČE SA AKŠAM- NAMAZOM: Muslimani dočekuju Novu 1445. hidžretsku godinu... (foto, video)

Dario Vraneš je funkcioner Nove Srpske demokratije čiji je lider predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

Ova stranka je dio vladajućoj većine koju predvodi Pokret Evropa sad premijera Milojka Spajića. Očekuje se da, shodno koalicionom sporazumu, narednih mjeseci uđe u Vladu.

U koalicionom sporazumu je navedeno da će Vlada ostati potpuno usklađena sa vanjskom politikom EU uz poštovanje svih međunarodno preuzetih obaveza.

To je trebalo da bude garancija da Vlada neće donositi odluke, kojima bi se dovodila u pitanje nezavisnost Kosova.

Nova srpska demokratija ne priznaje nezavisnost Kosova, zalaže se za ukidanje sankcija Rusiji i izlazak Crne Gore iz NATO.

Kada je izabran za predsjednika Opštine Pljevlja, Vraneš je inicirao da Dan Opštine budecrkveni praznik, a ne kao do sada datum koji simbolizuje antifašističku borbu.

On je u Pljevljama organizovao svečanu akademiju povodom 15. februara Dana državnosti Republike Srbije.

Iz vladajuće kolicije niko nije reagovao na Vranešove poruke.

izvor: RSE

Čitaj još:   ŠERIF U STAMBOLU NA BOSFORU...
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more