IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MOSKVA- Stravičan teroristički napad: Desetine mrtvih i ranjenih, oglasili se i Bijela kuća i Kremlj… (foto, video)

U Moskvi se dogodio teroristički napad u kom su, prema nezvaničnim i nepotvrđenim informacijama, ubijeno i povređeno na desetine ljudi…

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak, 22, 03. 2024… 19: 22…MOSKVA- Stravičan teroristički napad: Desetine mrtvih i ranjenih, oglasili se i Bijela kuća i Kremlj… (foto, video)

Kako navode ruski mediji, FSB je kazao kako je najmanje 40 mrtvih i 100 ranjenih “rezultat terorističkog napada u Crocusu

Foto: Interfax.ru

Federalna služba bezbjednosti Rusije (FSB) obavijestila je građane da je u masovnoj pucnjavi i eksplozijama neposredno pred koncert u Moskvi ubijeno najmanje 40 osoba.

Najmanje trojica napadača večeras su otvorila vatru na posjetioce koncertne dvorane i tržnog centra Crocus City Hall u Moskovskoj regiji. Na uznemirujućim videosnimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama, vidi se više muškaraca s automatskim oružjem dok hodaju unutar objekta i pucaju.

Čitaj još:   GRAD BLOKIRALA POLICIJA: Novi detalji filmske pljačke u BiH- Razbojnici u 3 torbe odnijeli ukradena dva miliona maraka! (foto)

Nakon pucnjave je bačen i eksploziv zbog čega je ogroman dio objekta u plamenu, a prema posljednjim informacijama se počeo urušavati krov dvorane.

Savjetnik šefa kabineta Zelenskog Mihail Podoljak se odmah nakon pucnjave oglasio kako bi kazao da Ukrajina nije umiješana u teroristički napad na Crocus City Hall.

Policija zvanično ništa ne govori o napadačima, no na društvenim mrežama se dijeli videosnimak na kojem se navodno vidi da policija hapsi jednog od napadača.

izvor iBalkan.net/ agencije AA

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more