IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAPADAČ IZ MOSKVE PRIZNAO SVE NA ISPITIVANJU: Za napad trebao dobiti 20.000 MARAKA? (foto, video)

Ruski mediji objavili su prve snimke, na kojima se vidi uhapšeni terorista, koji je u petak, 22. marta, učestvovao u masovnom pokolju.

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja 24 03. 2024… 00: 32… NAPADAČ IZ MOSKVE PRIZNAO SVE NA ISPITIVANJU: Za napad trebao dobiti 20.000 MARAKA? (foto, video)

Ruski mediji su na Telegramu objavili snimak ispitivanja jednog od napadača, koji je otvorio vatru na civile u tržnom centru Crocus City u Moskvi.

Na snimku uhvaćeni terorista otkriva da je rođen 17. septembar 1998. godine, da je u Rusiju doputovao 4. marta iz Turske, i da je ponudu o tome da izvede teroristički napad dobio preko Telegrama.

Prema njegovim riječima, on ne zna ko su bile osobe koje su naručile napad, ali je za to trebalo da dobije oko pola miliona rubalja (oko 10.000 KM).

Do sada, kako je rekao, dobio je polovinu te sume i to preko kartice. Ipak, kasnije je rekao da mu je bilo obećano milion rubalja (oko 20.000 KM).

Čitaj još:   PLAŽE NA TURSKOM EGEJU I SREDOZEMLJU: Pune kupača i posjetilaca... (foto i video)

Oružje za napad, kako je rekao, dobio je direktno od naručioca ubistva, koji mu ga je dostavio.

Terorista je tokom ispitivanja rekao da se odlučio na ovaj korak nakon razgovora sa pomoćnikom, kojeg je slušao, a ponudu za napad dobio je prije otprilike 30 dana.

Naručioci su mu, kako kaže, poslali lokaciju na kojoj je trebalo da bude izveden napad i zahtijevali od njega da ubija ljude.

Podsjetimo, do pucnjave i požara u Crocus City Hallu u Krasnogorsku došlo je u petak, 22. marta. U to vrijeme tamo je trebao biti održan koncert grupe Piknik.

Na osnovu posljednjih podataka poginule su 143 osobe, među kojima troje djece, a poznato je više od stotinu žrtava.

Video pogledajte OVDJE.

izvor Hayat.ba
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more