IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KAKO JE PRESELIO na Ahiret ABDULAH Avdo SIDRAN? EFENDIJA Muhamed Velić PRENIO RIJEČI Sabije- Bije, Sidranova hanuma… (foto, video)

Istaknuti bosanskohercegovački pisac, pjesnik, scenarist i akademik Abdulah Sidran preminuo je u subotu u Sarajevu u 80. godini, nakon duže borbe sa zdravstvenim problemima.

SARAJEVO: BiH. Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 28, 03. 2024… 17: 22… EVO KAKO JE PRESELIO na Ahiret ABDULAH Avdo SIDRAN? EFENDIJA Muhamed Velić PRENIO RIJEČI Sabije- Bije, Sidranova hanuma… (foto, video)

Posljednji ispraćaj i dženaza- namaz Abdulahu Sidranu, upriličeni su u haremu Gazi Husrev- begove džamije u Sarajevu, poslije ikindije- namaza, nakon čega je velikan bh. književnosti ukopan u haremu Ferhat- pašine džamije….

Legendarni bh. pjesnik i filmski scenarista, Abdulah Sidran, ukopan je u haremu džamije Ferhadije u Sarajevu.

Muhamed ef. Velić oglasio se na svom Facebook profilu, te otkrio šta mu je kazala Sidranova supruga.

Čitaj još:   OGLASIO SE OTAC, FATALNE SUNITE: Nismo se mnogo viđali, ali ne vijerujem da je u stanju da ubije čovjeka... (foto)
  • Jučer nam je Bija, Sidranova hanuma, rekla da je Abdullah nakon nje više puta preselio šehadet!- naveo je ef. Velić.

Dženaza je klanjana u haremu Gazi Husrev-begove džamije, a stotine građana prisustvovale su namazu koji je predvodio reisul-ulema Husein efendija Kavazović. Prije dženaze u Narodnom pozorištu u Sarajevu održana je komemoracija. (A.H.)

BONUS VIDEO: Posljednji oproštaj od velikana: Sahranjen Abdulah Sidran

izvor iBalkan.net/ Hayat.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more