IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA- Poslanici spremili pitanja za MILOJKA Spajića: U petak o dvojnom državljanstvu sa Srbijom, svom ujaku, spoljnoj politici, Do Kvonu… (foto, video)

Premijerski sat zakazan je za 5. april u 11 časova…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, utorak, 02, 04. 2024… 12: 12… PODGORICA- Poslanici spremili pitanja za MILOJKA Spajića: U petak o dvojnom državljanstvu sa Srbijom, svom ujaku, spoljnoj politici, Do Kvonu… (foto, video)

Predsjednik i poslanik DPS-a Danijel Živković pitaće Spajića da li Vlada i parlamentama većina imaju usaglašene politike od kojih umnogome zavise nekoliko javno proklamovanih stavova – ubrzanje procesa integracija, evroatlaska orjentacija spoljne politike i kredibilno članstvo u NATO.

Milojko SpajićMilojko Spajić

Predsjednik DNP-a Milan Knežević pitaće na Premijerskom satu predsjednika Vlade Milojka Spajića da li će biti definisano pitanje dvojnog državljanstva sa Srbijim.

“Da li je u planu potpisivanje međudržavnog Sporazuma sa Srbijom o dvojnom državljanstvu”, glasi pitanje Kneževića upućeno Spajiću.

Predsjednik i poslanik DPS- a Danijel Živković pitaće Spajića da li Vlada i parlamentama većina imaju usaglašene politike od kojih umnogome zavise nekoliko javno proklamovanih stavova – ubrzanje procesa integracija, evroatlaska orjentacija spoljne politike i kredibilno članstvo u NATO…

BONUS VIDEP: DNEVNIK: Spajić pred poslanicima 5. aprila

“Da li biste bili spremni da predložite razrješenje onih koji odstupaju u Vladi od ovih ciljeva koje ste proklamovali na početku svoga mandata”, glasi pitanje Živkovića.

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović pitaće premijera: “Kakva je uloga ujaka u kadrovskoj politici i odlučivanju u Vladi Crne Gore?”

“Kako planirate u narednom periodu da zaštitite crnogorsko društvo, izborni sistem i demokratiju od subverznih djelovanja, kojih smo bill svjedoci tokom afere Do Kvon”, glasi pitanje poslanika PES-a Miodraga lakovića upućeno premijeru Spajiću.

Čitaj još:   VOZAČI SE POZIVAJU NA OPREZ, ULJE NA PUTU KOD SUTOMORA... (VIDEO)

Pitanje premijeru u ispred Posebnog kluba poslanika postaviće Jevrosima Pejović.

“S obzirom na potrebu da se osigura praćenje i identifikovanje kriptoimovine, kako bi se spriječilo pranje novca, finansiranje terorizma i druga krivična djela, da li Vlada preduzima aktivnosti na izradi normative koja uređuje oblast digitalne imovine i šta percipirate kao najveće izazove u ovom segmentu”, glasi pitanje poslanice Pejović.

Šef Kluba poslanika SD-a Boris Mugoša pitaće Spajića: “Kada će i na koji način biti ispunjeno jedno od Vaših ključnih obećanja a to je puna zaposlenost, odnosno stopa nezaposlenosti ispod četiri odsto?”

“Na čemu Crna Gora temelji ambicioznu agendu izgradnje saobraćajne infrastrukture u narednom periodu imajući u vidu kapacitete budžeta koji ove godine planira kapitalna uiaganja od 7,1č odsto, a slične projekcije su i za naredne dvije godine”, je pitanje za premijera koje će postaviti poslanik BS-a Damir Gutić.

Poslanik Demokratske unije Albanaca Mehmet Zenka traži odgovor od premijera na pitanje: “Hoće li za vrijeme Vašeg mandata napokon opštine mod da gazduju svojim morskim dobrom?”

“Da li Vlada ima strategiju za urgentno ublažavanje saobraćajnog haosa tokom ljetnje turističke sezone, na kratak rok. dok se ne realizuju veliki planirani već započeti infrastrukturni projekti, koji će nas trajno relaksirati saobraćajnih kolapsa”, pitaće Slaven Radunović iz ZBCG.

Čitaj još:   SARAJEVO: Zatraženo zapošljavanje JEDINICE SPECIJALNIH POLICAJACA i milion KM za opremu...

Premijerski sat zakazan je za 5. april u 11 časova. (A.O.)

BONUS VIDEO: Vlast i opozicija u CG: Spajić ima državljanstvo Srbije, ne može biti predsjednički kandidat

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more