IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILORAD Dodik: Naš glavni grad nije Sarajevo već Beograd… (foto)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska u svakom pogledu okrenuta ka Srbiji i da joj je glavni grad Beograd.

“Naš glavni grad je Beograd, nikakvo Sarajevo. A drugi glavni grad je Banjaluka. Da se ne bavim ovim poslom nikada ne bih otišao u Sarajevo“, rekao je Dodik, obraćajući se novinarima povodom otvaranja Međunarodnog sajma privrede u Banjaluci, prenosi N1.rs.

Dodik je ponovo govorio o “mirnom odlasku“ Republike Srpske iz BiH, navodeći kako je BiH problem opstanka Srba na tim prostorima.

“Čekaćemo. Koliko god bude trebalo, mi ćemo čekati. Na kraju puta mi ćemo izaći iz Bosne i Hercegovine. Ne želimo da budemo u njoj, ona je problem našeg opstanka ovde“, kazao je on.

Prema njegovim riječima, da nije Bosne i Hercegovine, RS bi bila mnogo bolja i razvijenija i “lider u pridruživanju EU“.

Čitaj još:   GORAN Danilović: DRITAN juče nije morao da se javlja Višem sudu– ako je već ušao kroz tunel... (foto)

Dodao je da EU želi da centralizuje BiH kroz evropski put i da se to neće desiti. Optužio je visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita da pokušava da “zagorča život“ Republici Srpskoj.

“ Nelegalni Šmit, podmukli Šmit. Uporno pokušava da nam zagorča život. Muslimani u Sarajevu uvjek žele da budu dio tog scenarija nametanja stranaca“, kazao je Dodik.

Ponovio je da su vlasti RS dale rok od sedam dana da se povuku sve odluke koje je nametnuo Šmit, a de će, ako se to ne desi, predstavnici RS u parlamentu BiH pokrenuti inicijativu za poništenje odluka visokog predstavnika.

izvor: kodex.me

DODIK PRITISNUT UZ ZID, KOMANDANT NATO ŠTABA MU PORUČILA…

Brigadni general Marti Bisel, komandant NATO štaba u Sarajevu, preuzela Read more