IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ABAZ Dizdarević: MILOJKO Spajić i JAKOV Milatović da se drže činjenica, dok se prepucavaju ko od njih dvojice ima veće evropske mišiće… (foto)

Prepucavanje Spajića i Milatovića na temu ko je više učinio za evropske integracije– da li ova DF sponzorisana Vlada ili izdajnička Abazovićeva uz klerikalnu Krivokapićevu– bilo bi zaista komično da se radi o prepucavanju iskompleksiranih klinaca a ne o diskursu dvojice nosilaca najviših državnih funkcija, saopštio je Abaz Dizdarević, potpredsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore.

PODGORICA: Crna Gora. Zanimljivosti, bijesti, srijeda, 17, 04. 2024…19: 42… ABAZ Dizdarević: MILOJKO Spajić i JAKOV Milatović da se drže činjenica, dok se prepucavaju ko od njih dvojice ima veće evropske mišiće… (foto)

Iatiče da prije nego što sljedeći put krenu da mjere ko ima veće evropske mišiće, samo da se vrate u realnost i da se sjete da su 2020. godine došli na vlast u državi koja je bila lider u evropskim integracijama, sa svim otvorenim poglavljima i privremeno tri zatvorena.

“To se nije desilo slučajno, kao što nijesmo ni slučajno postali članica NATO saveza dok su nas u to vrijeme ministri ove sadašnje vlade ubjeđivali kako to nije naš interes.Demokratska partija socijalista sa svojim koalicionim partnerima pokrenula je evropske integracije, izgradila evropsku platformu, i Crnu Goru postavila na najbrži kolosjek evropskih integracija, gdje je bila lider sve do avgusta 2020. kada su svi ovi pozitivni procesi zaustavljeni.

Zato bi javnost bila zahvalna i Spajiću i Milatoviću, da za infantilno preganjanje i prozivanje, nekada najboljih drugara, izaberu neku drugu temu, a ne evropske integracije, pošto je njihov dolazak na vlast avgusta 2020. označio skretanje Crne Gore sa evropskog puta i potpunu blokadu integracija”, kaže Dizdarević.

Bilo je to vrijeme, kako dodaje, u kojem se više razmišljalo kako pomjeriti planine mislima iz zgrade u Karađorđevoj, kako otjerati investitore koji su obezbjeđivali radna mjesta, kako uništiti nacionalnu avio kompaniju, kako umjesto javne rasprave, voditi rasprave u crkvenim objektima, kako podilaziti svojim mentorima koji su ih doveli na vlast.

Čitaj još:   ABAZ Dizdarević: Sumnjam da će "Bašnjačka Stranka", ako bude u Vladi Crne Gore, DF biti prihvatljiv partner... (foto, video)

“Evropski zvaničnici u to vrijeme opisivali su Crnu Goru kao rak ranu Evrope, koja je za vrijeme vlasti DPS bila najuspješniji kandidat u evropskim integracijama a koja se poslije 2020. survala u crnu rupu gdje nije bilo ničega sem grabeži za funkcije i direktorska mjesta u javnim preduzećima. 

Uz privredu koja je propadala, inflacija je bila rekordna, ekonomija uništena, imali smo rekordne brojeve umrlih lica u vrijeme epidemije koronavirusa, nasilni i protivzakoniti pokušaj da se đaci indoktriniraju a ne obrazuju, dosegli smo samo dno.”, naveo je on.

Onda je , ističe, došla 43. Vlada koja je dobila mandat da izvuče Crnu Goru iz ponora i mraka koji je zahvatio sve segmente društva, ekonomije, privrede, zdravstva, prosvjete, ali je tadašnji premijer iskoristio taj momenat za svoju prevarnu izdajničku agendu, koja nikakve veze nije imala sa evropskim integracijama, već je državu podijelila i potpuno izbacila sa tog kolosjeka.

“Ta Vlada čak u većem dijelu svog nelegitimnog mandata, nije ni imala ministra za evropske integracije, a ta funkcija očigledno nije ni nedostajala, pošto su nam sva vrata u Briselu bila zatvorena.

Ova aktuelna Vlada koja je umislila da su integracije od nje počele, bilo bi dobro da se vrati u realnost jer ono što je učinjeno u mandatu ove vlasti je politička trgovina oko par mjesta u pravosuđu, na račun lukrativnih mjesta u državnoj upravi, javnim preduzećima na koja su morali da stavljaju ljude čije ime odzvanja korupcijom, kojih se čak i resorni ministri stide, ali je to bila ta cijena tog trange– frange aranžmana. Na žalost, kada se uvede u politiku princip, u vrijeme i političke korupcije, on iz nje ne izlazi već zahtjevi postaju samo veći”, saopštio je Dizdarević.

Čitaj još:   Detalji napada: Sin upao u Crkvenu opštinu, nožem izbo oca... (foto)

Demokratska partija socijalista smatra da je jedan od najvažnijih državnih interesa da Crna Gora postane punopravna članica EU, i daćemo svoj maksimalni doprinos za dobijanje privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24, ali nećemo dozvoliti da neznaveni i umišljeni politikanti, lažno interpretiraju činjenice.

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more