IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: Neispunjena obećanja, bezakonje, bahatost, novi dugovi, rast cijena, partijska zapošljavanja- to je uradila gradska vlast za 12 mjeseci… (foto)

“Od obilaznice ništa, čine sve da gradnja postrojenja ne počne, SDT pristrasno povodom Injac…” Odbornički klub Demokratske partije socijalista u Podgorici danas je organizovao press konferenciju povodom godine rada gradske vlasti.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 18, 04. 2024…11: 42… DPS: Neispunjena obećanja, bezakonje, bahatost, novi dugovi, rast cijena, partijska zapošljavanja- to je uradila gradska vlast za 12 mjeseci… (foto)

Šef odborničkog kluba te stranke u gradskom parlamentu Andrija Klikovac istakao je kako je proteklih 12 mjeseci obilježila potpuno nefunkcionalna gradska uprava, ali i bahat odnos vlasti prema opoziciji.

“To pokazuje i činjenica da ovom pressu ne prisustvuje Gradska televizija. To je jasan dokaz političkog uticaja na rad lokalnog javnog emitera”, naglasio je on.

Klikovac je podsjetio da su gradske službe i preduzeća u proteklih godinu donijeli niz odluka kojima su podigli cijene usluga koje pružaju građanima.

“U mnogim gradskim preduzećima nijesu uplaćivani porezi i doprinosi, a broj zaposlenih partijskih aktivista naglo je porastao”, rekao je on…

Opozicija ne može ni doći do detaljnijih saznanja o funkcionisanju gradskih preduzeća, kaže Klikovac.

“Sva lokalna preduzeća su ostvarila nove dugove”, dodao je on.

“Umjesto tramvaja i novih autobusa- stubići po bulevarima”

Odbornik Stefan Ćulafić kazao je kako su partije iz vlasti uoči izbora obećavale tramvaje i nove autobuse.

“Umjesto toga, dobili smo stubiće po bulevarima”, naglasio je Ćulafić.

Rekao je kako nabavka novih autobusa do kraja ove godine ostaje još jedno neispunjeno obećanje gradske vlasti.

“Ako danas raspišu tender, procedura traje od šest do devet mjeseci”, istakao je on.

“Od gradnje nastavka Jugozapadne obilaznice nema ništa”

Ćulafić je kazao kako je prethodna gradska vlast u Bokeškoj ulici uspostavila pješačku zonu, a da je ova u njoj napravila parking mjesta umjesto podzemne garaže iza Beka na Trgu nezavisnosti.

Čitaj još:   DRAMA U NOVOM PAZARU: EDIS PLAČE KAO KIŠA POSLIJE SUOČAVANJA SA ŽENOM! "Vidio sam MRŽNJU U NJENIM OČIMA"(video)

“Od nastavka gradnje Jugozapadne obilaznice takođe nema ništa. Početak radova obećan je svečano na proljeće, a sve je zakočeno zbog sporova sa CEDIS-om i CGES-om”, rekao je Ćulafić.

On ocjenjuje kako faktori unutar gradske vlasti često ni ne komuniciraju među sobom.

“Injac čuva fotelju i radi sve da gradnja postrojenja u Botunu ne počne, neće da se zamjeraju Kneževiću”

Odbornik Vladan Arsović kazao je kako je gradska administracija učinila sve kako se ne bi ušlo u gradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Botunu.

“Umjesto toga, dobili smo obećanje Milana Kneževića da postrojenje tamo nikad neće biti građeno. Milojko Spajić pao je pod Kneževićev uticaj, a gradonačelnica Olivera Injac ne želi da se zamjera čuvajući fotelju”, smatra on.

“Samo u Sportskim objektima zaposlili su više od 100 ljudi”

Odbornica Ksenija Aranitović podsjetila je na obećanje vlasti kako će se voditi principom meritokratije.

“Godinu kasnije, vidimo da od toga nema ništa. Samo u Sportskim objektima u ovom je periodu zaposleno više od 100 ljudi. Sve što se dešava govori da ovo nije ozbiljna politika. Kakva god rekonstrukcija da se dogodi na lokalnom ili državnom nivou, ne vjerujemo da će se išta promijeniti”, smatra ona.

Jedini odgovor na sve što se dešava, kako ona ističe, jesu vanredni izbori.

Klikovac je kazao kako jedino gradsko preduzeće i jedini gradski sekretarijat koji posluju pozitivno jesu oni koje i dalje vode kadrovi bivše vlasti.

“I to zato što nova nema svojih kadrova”, ocijenio je on.

“Čini se da je SDT vrlo pristrasno povodom Injac”

Najbolji dokaz haosa koji vlada u Glavnom gradu, kako poručuje Klikovac, jeste to što ne mogu da izaberu ni zamjenika gradonačelnika.

Čitaj još:   NASER ORIĆ DAO DIJAGNOZU: “VULIN je BUDALA odnosno DVORSKA LUDA Beograda"

“Lokalna vlast je na političkom nivou potpuno nefunkcionalna i ne mogu da se dogovore o zamjeniku gradonačelnika. Gradom se upravlja bez bilo kakve vizije”, smatra on.

Klikovac je rekao i – “čini se da je Specijalno državno tužilaštvo vrlo pristrasno kada je riječ o Injac”.

Pozvao je SDT da reaguje povodom brojnih tužbi koje podnose građani.

“Još jedno kršenje zakona, razgovaramo o inicijativi za razrešenje”

Kaže i kako je nacrt Izvještaja o radu gradonačelnice i gradske uprave zaveden na pisarnici prije dva dana, čime je probijen rok.

“Time je prekršen zakon, jer je izvještaj već trebalo da bude usvojen. Razgovaramo da drugim odborničkim klubovima, ako dođe do dogovora podnijećemo inicijativu za razrešenje Injac”, naglasio je Klikovac.

izvor portal analitika

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more