IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RAJO Mandić i PIPUN Knežević na vojnoj vježbi Vojske Srbije; JEVTO Eraković: Halo Brisel, da li se čujemo od gruvanja haubica… (foto, video)

Predsjednik Skupštine Crne Gore i član Savjeta za odbranu i bezbjednost Andrija RAJO Mandić i lider Demokratske narodne partije DNP Milan PIPUN Knežević, prisustvovali su danas vojnoj vježbi Vojske Srbije, s bojevim gađanjem “Vihor 2024”…

SJENICA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 17, 04. 2024…17: 42… RAJO Mandić i PIPUN Knežević na vojnoj vježbi Vojske Srbije; JEVTO Eraković: Halo Brisel, da li se čujemo od gruvanja haubica… (foto, video)

Na Privremenom poligonu Pešter u Srbiji danas je održana združena taktička vježba s bojevim gađanjem “Vihor 2024”, na kojoj je bilo angažovano više hiljada pripadnika Vojske Srbije i više od 500 sredstava naoružanja i vojne opreme, a vježbi je prisustvovao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kao i najviši zvaničnici Vlade i Vojske Srbije, ali i državni vrh bosansko-hercegovačkog entiteta Republike Srpske Milorad Dodik i Željka Cvijanović.

Čitaj još:   TRAGIČAN KRAJ VELIKA NOĆNA DRAMA NA NEBU: Preminuo putnik zbog kog je avion prinudno sletio u Beograd... (foto, video)
FOTO: Ministarstvo odbrane Srbije
FOTO: Ministarstvo odbrane Srbije

Završnici Združene taktičke vježbe prisustvovali su i Andrija Mandić i Milan Knežević, što se može vidjeti na video snimcima objavljenim u medijima u Srbiji.

“Andrija Mandić, predsjednik Skupštine Crne Gore i član Savjeta za odbranu i bezbjednost prisustvuje vojnoj vježbi Vojske Srbije sa bojevom municijom. Naravno u društvu Milorada Dodika i Milana Knezevića. 

Halo Brisel, da li se čujemo od gruvanja haubica”, naveo je Jevto Eraković, potpredsjednik Demokratske partije socijalista i poslanik u Skupštini Crne Gore na mreži X.

Njegov partijski kolega Andrija Nikolić pitao je u parlamentu potpredsjednika Skupštine Borisa Pejovića da li je tačno da Mandić prisustvuje vojnoj vježbi u susjednoj državi.

“Šta predsjednik Skupštine tamo radi i koga predstavlja? Posebno u svijetlu upozoravajućih tonova koje smo sinoć imali priliku da čujemo u Banja Luci gdje se prijeti secesijom Bosne i Hercegovine, i nekim potezima koje mogu destabilizovati stabilnost regiona u kojem živimo, a posebno što je član Savjeta za odbranu i bezbjednost Crne Gore”, pitao je Nikolić.

Pejović nije imao odgovor na to pitanje…

“Iskreno nemam informaciju niti mogu da dam odgovor. Kada Mandić bude predsjedavao parlamentom postavite to pitanje i vjerujem da ćete dobiti odgovor”, istakao je Pejović.

O ovoj posjeti nije bilo zvaničnih najava iz kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore. Mediji u Srbiji su Mandića i Kneževića najavili kao predstavnike Srba iz Crne Gore.
Slađana Đukanović

BONUS VIDEO: Nikolić: Šta predsjednik Skupštine radi na vježbama vojske Republike Srbije i koga tamo predstavlja

izvor CdM.me

Čitaj još:   DANAS JE U BH, IZMJERENO 35 STEPENI: A sutra se pale svi alarmi...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more