IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JELENA Marković: Glavni razlog donošenja rezolucije o genocidu u Jasenovcu je sprečavanje Crne Gore da postane članica EU… (foto)

Potpredsjednica Liberalne partije (LPCG) Jelena Marković uputila je otvoreno pismo međunarodnoj zajednici i parlamentarnoj opoziciji u kojem navodi da je glavni razlog donošenja rezolucije o genocidu u Jasenovcu sprečavanje Crne Gore da postane punopravna članica EU.

“Svrha Rezolucije je upravo prisustvo Varheljija, produžene ruke Orbana i Vučića u Kotoru i to je samo da ohrabre sve njih iz vlasti, prije svih Milojka Spajića, da sprovedu svoj naum u djelo jer Mandić je direktna produžena ruka Vučića i to svi ambasadori zemalja EU znaju, pitanje je samo zašto ćute”, navela je Marković. 

Kako ističe, čitav svijet zna ko je posljednji diktator na Balkanu. 

“To je Vučić i umjesto da ga spriječe u ovom cilju stvaranja velike Srbije, on ima ili direktnu podršku od Varheljija i Eskobara kao i ambasadora SAD-a u Beogradu Hila, jednako kao i Putina, pa se pitam kome zapravo oni služe?! Dobro svijet zna šta se dešavalo 1990. godine sa Miloševićem, šešeljevskom i vučićevskom politikom koju neki žele da zaborave.

Žmure da je Vučić učesnik te i takve politike i da upravo on želi da se sakrije iza srpskog naroda govoreći da je srpski narod genocidan što nije tačno, jer ni jedan narod nije genocidan ali jeste velikosrpska, klerofašistička, četnička ideologija i politika političke elite vrha Srbije i naravno to je jasno našim prijateljima u EU i SAD ali iz nekog razloga to ne spominju, zašto – pita Marković.

Ona je upitala i da li će EU i SAD odigrati ulogu kao 1919. godine na mirovnoj koferenciji u Parizu, đe su, kako kaže, jednu saveznicu, Crnu Goru, zbrisali sa mape Evrope i svijeta.

– “Ova vlast treba da se podsjeti šta sa dešavalo sa Vukovarom, Sarajevom, Dubrovnikom, agresijom ‘90 na Hrvatsku i BIH?

Sta će sa tim događajima?

Kako će ih pravno uobličiti ili će kao što TO uvijek rade- biti nosioci prećutkivanja svakog zla koje su činili drugim narodima sa ovih prostora?! Nema naroda na koji nijesu ,,krenuli” i stravične zločine izvršili! Oni koji to žele da prećute i zamaskiraju, a ođe su u ulozi blago rečeno amatera ili beogradskih podanika! Moram naglasiti i da se ovim duboko miješaju u unuzrašnja pitanja nama susjedne prijateljske države Hrvatske”, naglašava.

Prema njenom mišljenju, rezolucijom o genocidu u Jasenovcu zadire se u potpunu pravnu ,,nenadležnost” da se o tim istorijskim pitanjima, sa prostora drugih država bave na zakonodavnom nivou, u našoj državi. 

Zato je Crna Gora, dodaje, sa pravom dobila protestnu notu od Hrvatske. 

“Umjesto da se bave i jedinstveno osude sve zločine na tlu naše države Crne Gore počevši od 1918. godine oni žele da ovom podmuklom formulacijom, kakva i doliči predlagačima rezolucije, zamaskiraju i izbjegnu posebnu osodu u vidu Rezolucije, zvjerskog zločina srpske vojske i vlasti tadašnje Srbije nad crnogorskim narodom 1918. godine, jer cilj tadašnje Vlade i Pašića je bio okupacija i uništenje crnogorskog naroda i da ostatak našeg naroda pod pritiskom asimiluju u Srbe…

Čitaj još:   JELENA Marković- Ombudsman se ne oglašava: Internetom kruži snimak dječaka koji puca iz pištolja uz usklik “ODE MILO”(foto, video)

A to nažalost traje do današnjih dana i vidimo da su jasno krenuli kako te kobne 1918. godine tako i sada to rade na jedan podmukli i prevaran način oduzimajući nam kulturna i sarkalna dobra, prisvajajući crnogorsku istoriju i falsifikujući istorijske artefakte, a to u prevodu znači vrše kulturni genocid nad crnogorskim narodom, a kada to glavno pitanje za njih završe preći ce i na druge narode, to istorija jasno pokazuje.

Znači, oni znaju da oružjem i otvorenim sukobom neće postići svoj cilj, a da se NATO ne umiješa i zato pribjegli su drugoj strategiji, ne više oružju već još težem-genocidu nad crnogorskim narodom uzimajući nam i prisvajajući crnogorsku istoriju i kulturu i crnogorske sakralne objekte i groblja naših predaka. Sve u cilju da Crne Gore i crnogorskog naroda nestane”, kaže Marković. 

Na veliku žalost velike sile su, napominje, svjedok ovih jasnih namjera i napada na Crnu Goru, kako obavještajno tako i medijski uz svestranu pomoć onih koji su bili protiv suverenosti i nezavisnosti Crne Gore 2006. godine.

“Onih koji se nikad nijesu pomirili sa tim i koji su na usluzi retnogradnoj i diktatorskoj politici Vučića do te mjere, da je to degutantno i da to vide naši međunarodni prijatelji i oni o tome ćute, i na taj način podržavaju ovu ratnohuškačku politiku Vučića, Dodika, Vulina, Vučevića, Mandića, najštetnijeg Abazovića, kao i veoma veliku opasnu ulogu Crkve Srbije sa Porfirijem i Joanikijem koji svojim zapaljivim govorima podstiču sukobe na Balkanu”, kaže Marković.

Marković navodi da svi oni predstavnici i ambasadori drugih država koji su svojim djelovanjem išli na ruku Srbiji i Rusiji treba da odgovaraju za ovakvo stanje, ne samo u Crnoj Gori već loše stanje svih država Zapadnog Balkana. 

“To su Varhelji, Popa, Eskobar, Hil, Rajnke… Radi podsjećanja javnosti ističem da je Evropski parlament zatražio od Evropske komisije da se djelovanje Varheljija prema Vučiću ispita zbog uslužnog odnosa prema predsjedniku Srbije. Svojim djelovanjem izazvao je probleme na čitavom Balkanu podržavajući otvoreno politiku Vučića, a samit u Kotoru i prisustvo je potvrda retrogradnog djelovanja na prostoru Balkana”, navodi Marković. 

U tome svemu je, dodaje, jedina dobra stvar što tako štetnom komesaru EK brzo ističe mandat.

Čitaj još:   JELENA Marković: ANDRIJA Rajo Mandić, nastavlja da zastupa Srbiju i Crkvu Srbije... (foto)

“Zbog takvog ponašanja imamo srpskog i ruskog ambasadora koji kreiraju sadašnju politiku u Skupštini i Vladi Crne Gore. Tako združeni učestvuju u ponovnom zločinu i genocidu nad Crnom Gorom crnogorskim narodom i Crnogorskom crkvom kao što su to radili 1919. konferencijom mira u Parizu”, isitiče Marković.

Ovim otvorenim pismom još jednom će, kaže, danas zatražiti od parlamentarne opozicije i predstavnika partija manje zastupljenih naroda da ne budu učesnici ovako skandalozne Rezolucije koja nas udaljava od članstva u EU.

“Da svi zajednički ne daju legitimitet četničkom vojvodi u njegovom naumu gore u pismu detaljno navedenom i da me ovog puta shvate i napuste anticrnogorski i antiantifašistički parlament! Voren Vitni, priznati američki arhitekta napisao je 1922. u Parizu da je u CG izvršen zločin:

,,Ako pustimo Srbiju i njene saučesnike da konačno dotuku ranjenu suverenost Crne Gore, mi jačamo svaku ruku koja udara na bezbijednost svijeta. Ako dopuštimo da balkanska laž prođe kao istina, potkopaćemo temelje sopstvene slobode. To ne može biti! Kraj još nije došao. Još ima daha u zemlji na umoru i možemo je spasiti. Crna Gora se mora obnoviti!”, napominje.

Zbog svega jasno, decidno i argumentovano navedeno u otvorenom pismu zahtijeva od opozicije odnosno od bar jedne poslanice ili jednog poslanika koliko je dovoljno da inicira crnogorskom parlamentu usvajanje rezolicije o zločinu-genocidu 1918. godine nad crnogorskom državom, crkvom i narodom.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more