IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ivan VUJOVIĆ se OBRUŠIO na Milojka SPAJIĆA: “Ne ponižavajte nas, jer će crnogorski građanski odgovor biti žestok”… (foto)

Manje je važno, kaže Vujović PES– ovo saginjanje, manipulisanje sa besmislenim amandmanima koji su imali samo jedan cilj a to je da pokušaju umiriti Vučića.

Vučić je nasilnik i ko povija kičmu pred takvima najgore prolazi

Aleksandar Vučić je politički nasilnik i ko povija kičmu pred takvima najgore prolazi i proživljava poseban tretman maltetiranja i šikaniranja, kazao je predsjednik SDP Ivan Vujović.

“To bi trebalo da bude zaključak našeg državnog vrha na čelu sa premijerom i ministrom vanjskih poslova, nakon jednomjesečne sage oko Rezolucije o genocidu u Srebrenici i maltretiranja crnogorske javnosti u izvedbi Vučića i njegovih crnogorskih vazala, inače Spajićevih “partnera” u izgradnji evropske Crne Gore”, naveo je Vujović u saopštenju.

Manje je važno, kaže Vujović PES – ovo saginjanje, manipulisanje sa besmislenim amandmanima koji su imali samo jedan cilj a to je da pokušaju umiriti Vučića i njegove, ako je nešto iz ovoga naučeno i izvučena pouka. A ta pouka je prosta, smatra Vujović  – sa protagonistima nasilničke, nacionalističke i zle politike iz 90-ih prošlog vijeka, a posebno sa crnogorskim vazalima te politike, ne može biti ni Evrope, ni napretka ni razvoja.

“Svakome ko išta zna o politici je jasno da je ključni zadatak ove nasilničke politike da osujeti i spriječi napredak Crne Gore ka Evropskoj uniji, posebno u ovoj osjetljivoj fazi uoči dobijanja tzv. IBAR- a. Zbog toga je cijela priča oko Rezolucije o Srebrenici u UN poslužilo kao sjajan povod za dizanje tenzija i kreiranje dileme oko fundamentalnog civilizacijskog pitanja kakvo je pitanje genocida u Srebrenici.

Čitaj još:   POLICAJCI NISU MOGLI DA VJERUJU KOLIKO JE DILER DRZAK: Ovako nešto carinici nikad nisu vidjeli...(foto)

Na to se dodatno nakalemila besmislena inicijativa oko Rezolucije o Jasenovcu kao dodatan maehanizam za kvarenje odnosa sa Hrvatskom, članicom EU, zbog čega je uslijedila i protestna nota iz ove zemlje”,  naveo je Vujović u saopštenju. 

Vujović ističe i da Jasenovac kao monstruozni zločin zločinačke i kvislinške NDH nikada niko nije osporio, niti iko u Crnoj Gori veliča monstrume i zlikovce poput Pavelića i ostalih prvaka NDH, dok se kreatori i izvođači srebreničkog genocida u značajnom dijelu javnosti slave kao srpski heroji. I treba li podsjećati da ih tako tretiraju oni sa kojima nas Spajić želi uvesti u EU.

Oni koji ga danas ucjenjuju,ponižavaju i primoravaju da povlači štetne političke poteze kako bi održao vlast, rušeći evropsku poziciju zemlje i svađajući nas sa susjedima.

“Ništa vam, premijeru Spajiću, ne vrijedi vlast u kojoj ćete morati da pravite ovakve ustupke i da ponižavate, i sebe i državu. Nasilnika Vučia, kao što vidite, time nećete zadovoljiti a još manje njegovu crnogorsku poslugu i plaćenike.

Crna Gora, premijeru Spajiću, koja sutra slavi dan svoje nezavisnosti, ne traje 1000 godina da bi danas služila kao krpa šešeljevske politike. Zato, ne ponižavajte nas, jer će crnogorski građanski odgovor biti žestok”, zaključio je Vujović, prenosi Pobjeda.

Čitaj još:   SANDŽAK, VELIKA TUGA: Samir Tuzinac- Bato, smrtno je stradao u hotelu, gdje je bio na medenom mjesecu… (foto)

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more