IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PES: Zvanični Beograd izgleda priželjkuje povratak DPS- a na vlast… (foto)

Kontinuirani i nekorektni komentari zvaničnika Srbije na račun crnogorskih amandmana u kritikama su skoro usaglašeni sa nekadašnjim prijateljima iz sadašnje crnogorske opozicije. Takođe, te reakcije su besmislene ako uzmemo u obzir da je Srbija propustila mogućnost da sama reaguje i amandmanima koriguje inicijalni tekst rezolucije koja je na dnevnom redu UN, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

Oni su reagovali na izjavi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je izjavio da su amadmani Crne Gore na Rezoluciju o Srebrenici “odvratana igra”.

Neprincipijelnost pojedinih zvaničnika Srbije , dodaju, ogleda se i u tome što reaguje na račun rada aktuelne Vlade Crne Gore.

“A ćutali su i sarađivali sa Vladama DPS-a i Dritana Abazovića, što nažalost govori da aktuelna vlast u Srbiji ima jako čudne aršine. Očigledno im nije smetala deklaracija o Srebrenici iz 2009. godine. Podsjetićemo javnost da su na sedmi kogres DPS-a dolazili predstavnici SNS- a i slali pozdravne poruke, Đukanovićev režim nazivali prijateljskim, a samog Đukanovića političarem od koga treba učiti”, saopštilu su iz PES.

Ddoaju da zato ne čudi što su se iz DPS-a pozivali na izjave čak i predsjednika Srbije kao krunski dokaz za umiješanost lidera DF-a u navodnom državnom udaru oktobra 2016. godine.

Čitaj još:   OPREZ: Bakterije vrebaju iz svake šoljice kahve, kafe i kave...

“Samo pola godine kasnije, u februaru 2017. godine upravo su sadašnji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i tadašnji premijer Duško Marković isticali da dvije države imaju najbolje odnose u posljednjih 20 godina, te da se odluke Crne Gore ne doživljavaju kao prijetnja Srbiji. Možda sada neki zvaničnici iz Beograda žude za tim starim vremenima”, navode iz PES.

Takođe, dodaju, onima koji kritikuju aktuelnu Vladu u Crnoj Gori nije smetao stav Abazovićeve Vlade niti njenih članova u vezi sa genocidom o Srebrenici, pa ni činjenica da su je izabrali oni koji su tri decenije vladali u Crnoj Gori.

“Imali su toliko razumijevanja za unaprjeđenje saradnje, čak do mjere da su neki ministri Abazovićeve Vlade, koji su lično prisustvovali i komemoracijama u Potočarima, dobijali Orden srpske zastave drugog stepena. Stoga, samo podsjećamo koliko su pojedini funkcioneri iz zvaničnog Beograda blagonaklono ćutali i unaprjeđivali saradnju dok su njihovi prijatelji Abazović i DPS bili na vlasti i usvajali rezolucije o Srebrenici”, kažu iz PES-a.

Zaključuju da umjesto što pojedinci dijele lekcije o rezolucijama, svrsishodnije bi bilo da se svi posvetimo poboljšanju odnosa Srbije i Crne Gore, ukoliko za to nije uslov povratak DPS-a, iako znamo koliko je dobrog za Crnu Goru i srpski narod uradila ta partija za tri decenije.

izvor: cdm.me

Čitaj još:   SARAJEVO: Muslimani širom BiH klanjali bajram- namaz, u Begovoj džamiji održana centralna svečanost... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more