IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SULJO Mustafić: Ponosni smo na doprinos bošnjačkog naroda u reafirmaciji državnosti Crne Gore… (foto)

Predsjednik Bošnjačkog vijeća Suljo Mustafić čestitao je 21.maj- Dan nezavisnosti,svim građanima Crne Gore, u zemlji i dijaspori.

“Obnovom nezavisnosti Crne Gore, 21.maja,2006. godine,udareni su temelji moderne, multietničke i multikulturne Crne Gore i stvorene pretpostavke za njen demokratski razvoji euro-atlansku budućnost“, kazao je on.

Ponosni su, ističe Mustafić,na doprinos bošnjačkog naroda, u zemlji i dijaspori, u historijskoj odluci – reafirmaciji državnosti Crne Gore. 

„Plebiscitarnom podrškom potvrđena jenaša trajna opredjeljenost da, zajedno sa drugima, gradimo prosperitetno društvo“, kazao je on.

Pripadnici bošnjačkog naroda bili su i ostali uvjereni da je, kako je rekao on, nezavisna i demokratska Crna Gora realan okvir u kojem žele ostvarivati građanska i kolektivna prava .

„Zalažemo se za društvenu integracijumanje brojnih naroda iveće prisustvo na mjestima odlučivanja, kao garanta ostvarivanja prava, izgradnje i jačanja institucijai društvene kohezije u našoj Crnoj Gori“, rekao je Mustafić.

Čitaj još:   Danas na Јahorini uhapšen Slobodan Milutinović- Snajper, imao bosanski pasoš... (foto)

Svjesni smo, prema njegovim riječima, da samo društvo jednakih šansi može biti demokratsko i napredno i da samo takva Crna Gora može biti stabilna država sa izvjesnom evropskom budućnošću. 

„U ime Bošnjačkog vijeća, i u svoje lično ime, svim građanima Crne Gore, u zemlji i dijaspori,čestitam 21.maj -Dan nezavisnosti“, zaključuje Mustafić.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more