IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDRIJA Mandić: Trobojka i srpski jezik će biti vraćeni na mjesto koje im pripada, SPC neće morati da strahuje da će im neko oteti svetinje… (foto)

Nažalost, uprkos brojnim apelima Vladi Crne Gore kako nas kao političkih predstavnika, tako i najvećih vjerskih autoriteta Srpske pravoslavne crkve, ona je u UN podržala Rezoluciju Njemačke i Ruande o Srebrenici koja je podijelila svijet, a od 193 države članice UN glasalo je samo nešto više od 40% država, poručio je lider Nove srpske demokratije i predsjednik Skupštine, Andrija Mandić.

“Tužno je bilo gledati kako je Crna Gora učešćem u diskusiji u Generalnoj Skupštini UN dodatno kompromitovala samu sebe, dok je čak i daleka Nikaragva držala čas predlagačima rezolucije.

Predlagačima je poslata jasna poruka- Vi ste izbrojali glasove u sali, ali ste protiv vas okrenuli većinu svjetskih naroda koji te glasove daju. Vi govorite da ste pobijedili, ali vas je porazio većinski i miroljubivi dio čovječanstva. Vi niste izbrojali više glasova, nego ste se legitimisali kao manjina”, kaže Mandić. 

Podsjećamo, Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je na jučerašnjoj sjednici Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Za su bile 84 članice, protiv je bilo 19, a uzdržano 68. Crna Gora je podržala Rezoluciju.

“Čak i u samoj sali, gdje nisu prisutne sve države, rezolucija nije dobila većinu, jer je 87 država nije podržalo, a ono što je sigurno uradila jeste da je oštro podijelila region i odnose Crne Gore sa Srbijom i Republikom Srpskom, koje su nam najbliže, dovela na najniži mogući nivo.

Čitaj još:   Predsjednik Skupštine, dočekao Joanikija MIĆOVIĆA s trobojkom: RAJO Mandić- Crkva stvorila Crnu Goru... (foto, video)

Ova rezolucija je dodatno ujedinila srpski narod, nezavisno od država u kojima živi i pokazala da naš narod ima snage da se bori sa budućim izazovima sa kojima će se sigurno suočavati čovječanstvo”, kazao je Mandić. 

Uzdignuta čela, kako kaže Mandić, nastavljaju borbu za srpska prava. 

“Za našu jednakost sa drugim narodima i ukupnu stabilnost kako u Crnoj Gori, tako u regionu. Srbi nikada više neće biti marginalizovani u ovoj zemlji i nikada nam više niko neće prijetiti da će nas na traktorima protjerati u Srbiju”, kazao je Mandić. 

Kaže da će nakon objavljivanja popisa biti izmjena. 

“Srpski jezik nikada više neće biti ponižen, već će, nakon objavljivanja rezultata popisa, zauzeti ono mjesto koje mu po pravu i pravdi pripada. Državljanstvo će steći svi oni koji su rođenjem ili porodičnim vezama utemeljeni u Crnoj Gori, kao i oni koji godinama žive u ovoj zemlji, a do sada isto nisu dobili, tako da više neće biti građani drugog reda.

Istorijska trobojka zakonom će biti vraćena na mjesto koje joj pripada. Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici nikada više neće morati da strahuju da će im neko otimati svetinje, već će u miru moći da Bogu uzdižu svoju molitvu za mir, zdravlje i spasenje svih”, kazao je Mandić. 

Čitaj još:   VUKIĆ Pulević: Zašto Milan Pipun Knežević, napada narode i ambasadore? (foto)

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more