IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRIBOJ: Počinje suđenje Igoru Avramoviću policajcu, optuženom za ubistvo ERVINA Ćelahmetovića… (foto)

Pripremno ročište na suđenju policajcu Igoru Avramoviću (25) iz Priboja, optuženom za teško ubistvo sugrađanina Ervina Ćelahmetovića (35), održaće se 8. jula pred Višim sudom u Užicu, saznaje Radio Sto plus.


Više tužilaštvo u Užicu je protiv Avramovića krajem novembra prošle godine podiglo optužnicu, tereteći ga da je 21. maja prošle godine bezobzirnim i nasilničkim ponašanjem ubio Ćelahmetovića tako što ga je, bez razloga, dok je sjedeo u kafiću, više puta pesnicom udario u vrat i glavu.

Ćelahmetović je od zadobijenih povreda ubrzo preminuo, a Avramović je uz pomoć prijatelja N.G., M.S. i M.A. pobjegao u Bosnu i Hercegovinu, odakle je izručen Srbiji pet dana kasnije. Od tada se nalazi u pritvoru.

Propisana kazna za krivično djelo teškog ubistva je od 10 godina zatvora do doživotne robije. Optužnicom su obuhvaćeni i N.G., M.S. i M.A. koji su pomagali Avramoviću u bjekstvu.

Čitaj još:   "VULINOV 'SRPSKI SVET' daje rezultate": Vidojkoviću i Kulačaninu poručuju- „Dobićete metak u čelo“ (foto i video)

Ubistvo Ćelahmetovića od strane policajca izazvalo je oštre reakcije Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Islamske zajednice u Srbiji i bošnjačkih partija, koje su tražile hitnu reakciju državnih organa.

Tadašnji ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je posetio Priboj i izjavio da zločin nije bio “vjerski i etnički motivisan”, što je izazvalo proteste građana Novog Pazara koji su zahtijevali maksimalne kazne i smjenu ministra.

izvor: sandzakdanas.rs

SVEČANO OTVORENE 55 MOSI u Priboju

Danas su malom prelijepom gradu na obalama rijeke Lima izvanično Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more