IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HVALA VELIKO- U BIJELOJ DŽAMIJI: Klanjao bajram- namaz u Srebrenici i obradovao vjernike svojim dolaskom proslavljeni bh. košarkaš Jusuf Nurkić… (foto, video)

Centralna bajramska svečanost za područje Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica održana je jutros u Bijeloj džamiji, a među mnogobrojnim vjernicima bajram-namaz u ovom gradu klanjao je i proslavljeni bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

SREBRENICA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 16, 06. 2024… 008 52… HVALA VELIKO- U BIJELOJ DŽAMIJI: Klanjao bajram- namaz u Srebrenici i obradovao vjernike svojim dolaskom proslavljeni bh. košarkaš Jusuf Nurkić… (foto, video)

Zvijezda NBA lige nalazi se na odmoru nakon što je okončao sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, a svoje vrijeme je poklonio i dolasku u Srebenicu.

Nurkić često pomaže onim kojima je pomoć neophodna te je posebno emotivno vezan za Srebrenicu, a svojim prisustvom je jutros obradovao sve vjernike u džamiji.

Čitaj još:   AMMAR Borančić: Najveći broj penzionera ostao zakinut, svjedočimo uvodu u potpuni haos i urušavanje institucionalnog sistema u Crnoj Gori... (foto, video)

Fotografiju iz džamije je potom ponosno podijelio na svojim društvenim mrežama, a nakon bajram-namaza u kućnoj atmosferi družio se i s potpredsjednikom RS- a Ćamilom Durakovićem.

Inače, bajram-namaz se tradicionalno klanja u Bijeloj džamiji koja je i ove godine bila premala da primi sve vjernike.

Bajram-namaz je na području opštine Srebrenica klanjan i u Gornjim Potočarima, Sućesci, Osmačama, Slapovićima, Osatu, Dobraku, Luci i Kruševom Dolu.

BONUS VIDEO: Bajram- namaz u Srebrenici: Mi smo primjer dostojanstvenog obilježavanja vjerskih blagdana

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more