IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, dao je izjavu u policiji, zbog skandalozne izjave tokom obilježavanja bitke, na Grahovcu prije 166. godina… (foto, video)

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević upravo je stigao u policiju gdje će dati izjavu povodom jučerašnje skandalozne poruke koju je poslao tokom obilježavanja 166 godina od bitke na Grahovcu.On je rekao da će „sa svima koji im ne budu braća- u budućnosti postupati kao sa Turcima“.

Više državno tužilaštvo danas je zbog toga formiralo predmet.

– Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom govora predsjednika Opštine Nikšić, M.K., i od strane tužilaštva dat je nalog Upravi policije da od istog prikupi potrebna obavještenja – saopštila je Pobjedi ranijer ukovoditeljka podgoričkog VDT-a Lepa Medenica.

– Te nakon dostavljanja svih prikupljenih dokaza i podataka, izvršiće se svestrana analiza istih, u cilju ocjene da li se u konkretnom govoru stiču elementi bića krivičnog djela iz nadležnosti ovog tužilaštva, nakon čega će biti donijeta odluka u predmetu – navela je Medenica.

Kovačević je zastrašujuću poruku poslao tokomobilježavanja 166 godina od bitke na Grahovcu. Pored njega su bili ambasador Rusije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Pokušao da siluje dvije djevojčice, dok je bio u kućnom pritvoru...

Uslijedile su najoštrije osude političke i društvene javnosti, nakon kojih je Kovačević, umjesto izvinjenja, juče pokušao da se opravda tvrdnjama da je govorio o pomirenju, te da su „mračni centri moći potrošili nekoliko dana da iskonstruišu priču i da započnu medijsku hajku“.Kazao je da nije pominjao Crnogorce, niti bilo koji drugi narod u Crnoj Gori.

– Turke sam pomenuo u kontekstu prošlosti i borbe koju su naši preci vodili prije svega da odbrane svoja ognjišta i da se oslobode od tadašnjeg jarma a nikako u kontekstu današnjih Turaka i odnosa sa Turskom – rekao je Kovačević.

Dodala je da će se po potrebi preduzeti i druge mjere i radnje.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more