IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAJEDNO SU SKUPA- Radikalna desničarka stiže u Banju Luku: Dodik danas željno očekuje Milicu Zavetnicu… (foto, video)

Radikalna desničarka stiže u Banju Luku, Ministarka za brigu o porodici i predsednica Srpske stranke zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski…

BANJA LUKA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 17, 06. 2024… 07: 52… ZAJEDNO SU SKUPA- Radikalna desničarka stiže u Banju Luku: Dodik danas željno očekuje Milicu Zavetnicu… (foto, video)

Milorad Dodik, razgovarat će danas sa ministrom za brigu o porodici i demografiju Srbije Milicom Zavetnicom Đurđević Stamenkovski

Nakon sastanka, koji će biti održan u Palati Republike, predviđene su izjave za medije.

Ko je radikalna desničarka Đurđević Stamenkovski poznatija i kao Milica Zavetnica?

Mediji u Srbiji pod kontrolom Vučićevog režima oduševljeno su dočekali ulazak u vladu Milice Đurđević Stamenkovski, poznatije kao Milica Zavetnica (nadimak izveden iz imena njezine stranke Zavetnici), nove ministrice demografije koja je Vučiću u koaliciju kao miraz donijela glasove konzervativne i retrogradne Srbije s guslarskom notom patnje za Kosovom.

Bivša zastupnica Zavetnika je do posljednjeg dana trudnoće s dvojkama paradirala srpskim parlamentom. Na izbore je izašla u sklopu opozicionog bloka Nacionalno okupljanje, čiji je čelnik Boško Obradović nakon izbora čak vodio proteste protiv krađe izbora, no Đurđević Stamenkovski je nedugo nakon izbora pretrčala Vučićevoj većini.

Time se kvalificirala za betoniranje još jednog stupa politike nove srpske vlade – borbe protiv izumiranja srpskog naroda, za koju, prema ranijim Vučićevim najavama, također namjeravaju izdvojiti nestvarna financijska sredstva: čak 4250 eura za prvo i više od 5100 eura za drugo dijete. Hoće li i Milica Zavetnica iskoristiti tu pomoć, niko je nije pitao.

Čitaj još:   ČOLINA, ĆERKA NAPUNILA 18 LJETA: Rijetko se viđa javno, EVO KAKO IZGLEDA (foto)

DRVLJE I KAMENJE PO FESTIVALU KOJI ZBLIŽAVA SRBE I ALBANCE

Predsjednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je da festival “Mirdita – dobar dan”, čije je održavanje najavljeno u Beogradu, treba otkazati, “jer je riječ o manifestaciji koja podriva ustavni poredak”.

Đurđević Stamenkovski, koja je i ministrica za brigu o porodici i demografiju, je u pisanoj izjavi navela da je to festival “koji nema nikakve veze sa kulturom i umjetnošću, već isključivo služi za promociju interesa lažne kosovske države i njenih separatističkih institucija”.

“Jedini cilj ovog projekta, koji se finansira i od strane takozvanog Ministarstva za sport Republike Kosovo, jeste da ponizi državu Srbiju i srpski narod i našu viševekovnu versku i kulturnu baštinu na Kosovu i Metohiji predstavi kao deo nekakvog kosovskog kulturnog nasleđa”, navela je Đurđević Stamenkovski.

Ona je istakla da je “nedopustivo da se na Vidovdan u Beogradu održi skup posvećen protežiranju vrijednosti koje zastupa režim Albina Kurtija, koji sprovodi teror nad srpskim narodom i svetinjama SPC na Kosovu i Metohiji”.

Poručila je da se tokom održavanja festivala “Mirdita” u kontinuitetu upućuju poruke “koje afirmišu samoproglašenu nezavisnost, a Srbe i Srbiju tretiraju kao agresorsku i zločinačku stranu”.

“Pre nekoliko godina na ovom festivalu je učestvovala i samoproglašena predsjednica Kosova, Atifete Jahjaga, koja je direktno optužila srpske policajce i vojnike da su silovali više od 20.000 Albanki, što je gnusna laž i uvreda za sve naše heroje koji su viteški i beskompromisno branili srpska ognjišta”, kazala je Đurđević Stamenkovski.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Ne vjerujem da u Crnoj Gori danas žive Crnogorci, toliko različiti od onih koji su hiljadu godina branili svoju slobodu, čast, dostojanstvo i državu... (foto)

Ona je poručila da sadržaj ovog festivala “duboko uznemirava javnost u Srbiji zbog svog antisrpskog i antiustavnog karaktera, zbog čega njegovo održavanje predstavlja i ozbiljan bezbednosni rizik za građane”.

BONUS VIDEO: Zoran Kesić: Milica “Zahvalnica” i neformalna koalicija Dodika i Nestorovića…

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more