IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EURO 2024: UEFA pokrenula istragu protiv Srbije, prijeti drakonska kazna, evo zbog čega… (foto, video)

UEFA je imenovala inspektora da provede disciplinsku istragu u vezi s navodnim diskriminatornim ponašanjem nakon prijave jednog od navijača koji je boravio na tribinama, prenosi Daily Mail.

GELZENKIRHEN: Svijet, Zanimljivosti, Sport, vijesti, utorak, 18, 06. 2024… 08 52… EURO 2024: UEFA pokrenula istragu protiv Srbije, prijeti drakonska kazna, evo zbog čega… (foto, video)

Evropska fudbalska federacija (UEFA) pokrenula je istragu protiv Fudbalskog saveza Srbije nakon tvrdnji da su se tokom utakmice Engleske i Srbije na Evropskom prvenstvu čuli majmunski krici usmjereni prema engleskim igračima.

UEFA je imenovala inspektora da provede disciplinsku istragu u vezi s navodnim diskriminatornim ponašanjem nakon prijave jednog od navijača koji je boravio na tribinama, prenosi Daily Mail.

Srbija se suočava sa još dva prekršaja – ubacivanje predmeta i isticanje provokativne poruke “neprikladne za sportski događaj”.

Pretpostavka je da se posljednji slučaj odnosi na isticanje zastave povezane s paravojnim pokretom koji je bio angažiran u etničkom čišćenju tokom rata u bivšoj Jugoslaviji, navodi Daily Mail.

Čitaj još:   POGLED SA STRANE: Pobuna na Kosovu i poruke za CRNU GORU... (foto, video)

– Tokom prošlog Svjetskog prvenstva u Kataru, srpski navijači su prikazivali fašističke slogane i upućivali rasističke povike prema etničkim Albancima tokom utakmice protiv Švajcarske.

Godine 2019, Srbiji je naloženo da igra utakmicu bez prisustva publike nakon sličnog ponašanja tokom poraza od 4- 2 protiv Portugala u Beogradu. Dve godine ranije, brazilski vezista Partizana, Everton Luiz, zaplakao je zbog majmunskih povika i drugih uvreda navijača rivalskog kluba FK Rad – navodi se.

Engleska je pobijedila Srbiju pred oko 50.000 navijača, među kojima je, pretpostavlja se, bilo oko 8.000 navijača iz Srbije.

BONUS VIDEO_ Sukob navijača Srbije i Engleske uoči večerašnje utakmice

izvor Faktor.ba

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more