IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OO DPS Nikšić: Prijedlog za razrješenje predsjednika Opštine- Smjena MARKA Šubare Kovačevića je test za Demokrate i URU… (foto)

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista u Nikšiću podnijeće prijedlog za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića zbog skandalozne izjave na obilježavanju godišnjice Bitke na Grahovcu i Spasovdana da će „sa onima koji im ne budu braća, postupati kao sa Turcima“, rečeno je Pobjedi iz te partije.

U obrazloženju inicijative, koju potpisuje svih 18 odbornika opozicije, zahtijeva se smjena Kovačevića zbog izazivanja osjećaja straha i nesigurnosti kod građanki i građana Nikšića „usljed držanja sramotne besjede na Grahovcu, 13. juna 2024. godine, u kojoj je pozvao na obračun sa onima koji misle drugačije od njega i njemu sličnih i koji ih ne smatraju braćom, kao i zbog širenja nacionalne i vjerske mržnje u kontinuitetu“.

Šef Opštinskog odbora DPS-a Nikšić Boris Muratović kazao je za Pobjedu da nije odbornička, već ljudska odgovornost da se podrži prijedlog za razrješenje Kovačevića. Glas očekuje i od konstituenata lokalne vlasti, prije svih Demokratske Crne Gore i GP Ura koji su javno osudili izjavu čelnika grada povodom koje je Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo predmet.

Kovačević je juče i nikšićku policiju pokušao da ubijedi da njegova riječ, koju je i zaštitnik ljudskih prava i sloboda okarakterisao kao neprimjeren i neprihvatljiv govor, nije pratila ono što je mislio, te da nikog nije želio da uvrijedi.

Čitaj još:   MATIJA Kežman i novi imidž: Zadivio TURSKU i navijače FENERA, hit su komentari na Tviteru... (foto i video)

PETA BRZINA

Brojne reakcije, pa i dijela vlasti u Nikšiću i nadležnih dokaz su da objašnjenja i pravdanja Kovačevića nijesu uvjerila nikog u njegovu pomiriteljsku namjeru.

Naprotiv, nakon brojnih spornih izjava i aktivnosti, nikad upitnija nije bila pozicija prvog čovjeka Nikšića, zbog čega će se pred lokalnim parlamentom ponovo razmatrati njegov ostanak u fotelji.

“Dosad smo radili u četvrtoj brzini, ali zbog svih ovih dešavanja sada prebacujemo u petu. Moramo pokušati da otvorimo oči građanima. Inicijativa je spremna, čeka se samo da je dostavimo građanskom birou lokalne Skupštine”, kazao je Boris Muratović za Pobjedu.

Oglašavanje Demokrata i Ure, koji su se osmjelili da javno kritikuju ponašanje Kovačevića, pravi bolju političku poziciju zahtjevu za njegovo razrješenje, nakon tri propale istovjetne inicijative.

Ovo je, kako kaže Muratović, više provjera za te partije i privrženost istinskim principima i njihovi odbornici biraju da li si im bitnije fotelje ili multikulturalni i svaki drugi sklad u gradu pod Trebjesom.

Šef nikšićkog DPS-a ne očekuje da ovaj prijedlog bude uvršten u dnevni red sjednice koja će biti održana 25. juna, kada će se razmatrati izvještaj o radu predsjednika Opštine za prethodnu godinu.

Čitaj još:   ČEMER I JAD: Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević PODRŽAO MLADE FAŠISTE sa Policijske akademije...

izvor: kodex.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more