IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS VRHUNAC TOPLINSKOG UDARA: Temperature prelaze 40 C, ali stiže nam i zahlađenje… (foto)

Danas nekoliko naarednih dana sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost… na jugu i sjeveru dani će počinjati vrlo toplim jutrima, što znači da se temperatura tokom noći neće spuštati ispod 20. stepeni C…

SARAJEVO: Regija, Z,nimljivosti, vijesti, utorak, 09, 07. 2024… 07: 12… DANAS VRHUNAC TOPLINSKOG UDARA: Temperature prelaze 40 C, ali stiže nam i zahlađenje… (foto)

Narednih dana je sunčano i još toplije vrijeme. Naime, s utorkom počinje još jedan ovogodišnji toplotni val koji može negativno djelovati na zdravlje stanovništva. Toplotni val će u nekim dijelovima naše zemlje, naročito na jugu, potrajati najmanje desetak dana.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 17 stupnjeva, Široki Brijeg i Sokolac 18, Bugojno, Drvar i Livno 19, Sarajevo i Srebrenica 20, Banja Luka, Bihać, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 22, Trebinje i Zenica 23, Bijeljina i Gradačac 24, Mostar i Neum 25 stepeni Celzijusa.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima moguć je poneki lokalni pljusak sa grmljavinom u Bosni. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 stepeni C…

Čitaj još:   SARAJEVO: Uhapšen direktor Obavještajno sigurnosne agencije Osman Mehmedagić- Osmica... (foto i video)

U utorak će u Bosni i Hercegovini prije podne biti pretežno sunčano vrijeme. Uz razvoj oblačnosti u drugom dijelu dana očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35, na jugu zemlje do 38 stepeni.

U Bosni i Hercegovini se u srijedu očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38 stepeni.

U četvrtak će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni lokalni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 21, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 39 stepeni C…

U periodu od 18. do 20 jula očekuje se i dalje stabilne vremenske prilike, ali sa nešto nižim temperaturama zraka. Od 20. jula prema rasploživim prognoznim modelima temperature bi lokalno mogle biti iznad 40°C.
Za sav navedeni period indeks UV zračenja je vrlo visok.

Čitaj još:   OLUJNI VJETAR, NAKON TOGA POTOP: Negdje će pasti i 120 LITARA KIŠE ...

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more