IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ivica PULJIĆ, iz WASHINGTONA: “Pozivam ALEKSANDRA Vučića, da dokaže da nije pucao sa sarajevskih brda ili da…” (foto, video)

Kazao je da navodno mediji nisu prenijeli kao vijest to što je i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković potvrdio da je sve bilo u skladu sa procedurom i nadležnostima…

WASHINGTON: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 09, 07. 2024… 08: 12… Ivica PULJIĆ, iz WASHINGTONA: “Pozivam ALEKSANDRA Vučića, da dokaže da nije pucao sa sarajevskih brda ili da…” (foto, video)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je kazao da se svaki dan protiv njega u regionu vodi besmislena kampanja.

-To je zbog Bećirovića i zbog Željka Komšića i svih njihovih medija koji su rekli da je Srbija krenula u agresiju poslije srpskog sabora zbog učešća kadeta Vojne akademije na memorijalnim skupovima obilježavanja tragedije srpskog naroda na Kozari, rekao je Vučić za Pink.

On je za TV Pink komentirao izjavu ministra odbrane BiH Zukana Heleza koji je rekao da je Vučić tokom devedesetih godina, u periodu agresije na BiH, pucao iz snajpera sa sarajevskih brda.

Dvije stvari — jedna je pucanje iz snajpera po Sarajevu, a druga je za mene mnogo ozbiljnija. Ovo drugo je bio iskren, to je veoma važno. Pitam Amerikance, pitam sve one koji se bave Balkanom — što ćutite? Bošnjaci ruše Dejtonski sporazum, Srbi hoće da ga čuvaju, a oni hoće da ga ruše. Govore da hoće da ga sruše, čuli smo. Ko onda urušava mir u BiH?

BONUS VIDEO: VUČIĆ ŠOKIRAO SRBIJU? | BALKAN

Ko hoće nešto drugo osim mira i zajedničkog života? Ovo je važna tema, ne mislim da to hoće Bošnjaci, ali hoće njihovo rukovodstvo, jer se igraju vatrom. Optužuju srpsku stranu da ruše Dejtonski sporazum, ali onda ode i javno kaže da je loš sporazum, kazao je Vučić.

-Što se tiče snajpera i mog ubijanja po Sarajevu, predlažem Zukanu Helezu, ako sam koristio snajper i pucao po Sarajevu, samo jedan maleni dokaz neka pokaže i ja istog dana nisam predsjednik Republike. A ja pozivam tebe, lažove, da sa svim kineskim dronovima koje kupiš pokažeš i podneseš ostavku. Izmislili su sve, kao i sliku sa puškom, a na slici stativ od kamere. Ti lažovi svakoga dana vode neku kampanju protiv mene, kaže Vučić.

Čitaj još:   KORONA BUKTI U SRBIJI: U Beogradu i po 10.000 zaraženih na dan!!!

Kazao je da navodno mediji nisu prenijeli kao vijest to što je i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković potvrdio da je sve bilo u skladu sa procedurom i nadležnostima.

BONUS VIDEO: Žaklina Tatalović propituje Vučića! Predsednik je malko nervozan?

-Pa zato što su dva dana lagali, dva dana obmanjuju javnost, dva dana vode hajku, kako će sada da kažu, izvinite, mi smo najgori lažovi. Svi njihovi političari, svi njihovi mediji.

Znate li da smo isto tako imali te kadete i 2017. godine? Na istim tim mjestima. Imamo slike u Češko, Austriji, Češkoj, Austriji, Sjevernoj Makedoniji, Grčkoj. To je najobičnija stvar i sitnica. Nikom to ništa ne znači, sve procedure smo poštovali i Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine uputili notu, rekao je Vučić.

Istakao je da kadeti nisu imali ni vojne čizme ni vojne uprtače i da nisu mogli nikoga da ugroze.

-Nego je samo važno voditi kampanju protiv Srba. Ja ih pitam zašto to radite Bošnjacima? Nama ne radite ništa. Ništa možete, ni ćete ništa da nam uradite. Što to radite Bošnjacima? Što to radite svom narodu kojeg tjerate da mrzi nekoga bez ikakvog razloga, kazao je Vučić,

Sve je komentirao i Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona.

-Vučić poručio Helezu: “Pozivam te da dokažeš da sam pucao sa sarajevskih brda ili daš ostavku.” Može li ovako: “Pozivam Vučića da dokaže da nije pucao sa sarajevskih brda ili da podnese ostavku“, poručio je Puljić.

Čitaj još:   KRIZNI ŠTAB SRBIJE NAPOKON PRIZNAO ISTINU: Novi Pazar grad sa najvećim brojem umrlih od korona virusa... (foto)

-Od svih ljudi u Washingtonu premijer Sj. Makedonije Hristijan Mickovski se sastao s Trumpovim “peračem novca” Richardom Grenellom, kojem je predsjednik Srbije A. Vučić dao orden i koji posreduje oko poslova Trumpovog zeta J. Kushnera u Beogradu i na Balkanu, komentirao je Puljić.

Osvrnuo se Puljić i na ubistvo trojice braće Bitići koje nije rasvijetljeno već 25 godine.

-Četvrt stoljeća je prošlo od egzekucije tri brata Bytyqi u Srbiji. Četvrt stoljeća Srbija laže Ameriku da će privesti sudu okrutne ubojice. Tri brata Yilli, Agron i Mehmet su bili američki državljani, poručio je Puljić.

BONUS VIDEO: Senad Hadžifejzović: Aleksandre Vučiću, jesi li pucao na Sarajevo?! – CIJELI INTERVJU

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more