IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS NAM TREBA PREŽIVJETI: Spremite se za 42 C u hladu, donosimo vremensku prognozu do nedjelje… (foto)

DANAS će biti dnevna temperatura do 43 stepeni Celzijusa… Vjetar slab do umjeren na jugozapadu a u ostatku Regije Jugoistoks Evrope sjeverozapadni…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 10, 07. 2024… 06: 52… DANAS NAM TREBA PREŽIVJETI: Spremite se za 42 C u hladu, donosimo vremensku prognozu do nedjelje… (foto)

I narednih dana se očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost… danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost…

Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, poslijepodne lokalni pljuskovi su mogući u zapadnim i južnim područjima.

Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 30 do 36, na jugu do 39 stepeni Celzijusa. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 34 stepena.

Danas i u četvrtak sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 25, na jugu do 27, a dnevna od 31 do 37, na jugu do 40 °C.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 11. avgust 2022. godine...

U srijedu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti moguć je i kratkotrajni lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38 stepeni Celzijusa.

U četvrtak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u jugozapadnim i planinskim područjima moguć je i kratkotrajni lokalni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 22, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 39 stepeni C.

U petak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 18 i 23, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39 stepeni C…

izvor iBalkan.net

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   OVO JE DARKU LAZIĆU SPASLO ŽIVOT: Bori sa 10 STRAVIČNIH POVREDA, a ljekar sad otkrio šta je bilo ključno da pobjedi NAJVAŽNIJU ŽIVOTNU BITKU!
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more