IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“SB” OTKRIVA: Novogodišnji dernek u Sarajevu koštat će 800 hiljada KM, a organizator je sin menadžera DINE Merlina… (foto, video)

Sarajlije će dvije noći zaredom na otvorenom slaviti dolazak nove 2025.godine, a glavna zvijezda velike fešte biće hrvatska pjevačica Severina Vučković.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 10, 07. 2024… 08: 12… “SB” OTKRIVA: Novogodišnji dernek u Sarajevu koštat će 800 hiljada KM, a organizator je sin menadžera DINE Merlina… (foto, video)

Riječ je o sinu Asima Kraljića, dugogodišnjeg menadžera najpoznatije pop zvijezde na Balkanu Dine Merlina.

Mediji su već objavili da će dvodnevna fešta ukupno koštati blizu 800 hiljada KM sa uračunatim PDV-om, što znači da će na ime honorara organizatori i muzičari dobiti nešto manje od 700 hiljda KM.

Prema pouzdanim informacijama Slobodne Bosne, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić odlučila je organizaciju proslave povjeriti privatnoj agenciji Kraljica iz Vogošće, čiji je vlasnik i direktor Kerim Kraljić.

Riječ je o sinu Asima Kraljića, dugogodišnjeg menadžera najpoznatije pop zvijezde na Balkanu Dine Merlina.

Čitaj još:   NENAD ČANAK IZ UKRAJINE: "Ukrajinci se bore protiv jezive mašinerije smrti, odmah uvesti sankcije"... (foto)

Ugovor između Grada Sarajeva i Agencije Kraljica

Dino i Asim su oženili dvije sestre, pa već godinama unazad uspješno razvijaju privatni biznis. Između ostalog su i vlasnici popularnih pekarskih proizvoda “Slatko i slano”.

Kako smo doznali, Severina će pred Vječnom vatrom nastupiti 31. decembra dok će noć kasnije publiku zabavljati DJ Emir Kobilić umjetničkog imena Salvatore Ganacci.

Osim toga, organizator je preuzeo obavezu da putem LED ekrana ispred Vječne vatre prenosi koncert Sarajevske filharmonije iz narodnog pozorišta, u periodu od 19.30 do 21.00 sati. (S. Begović)

BONUS VIDEO: SEVERINA- TRIDESETE (OFFICIAL VIDEO)

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more