IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TEHERAN: Odbili, ponudu iz SAD i Donalda Trampa za pregovore s Iranom…

Komandant moćne iranske Revolucionarne garde general major Mohamed Ali Džafari odbacio je danas ponudu predsednika SAD Donalda Trampa za pregovore s Iranom, poručivši da Islamska Republika nije Sjeverna Koreja, prenosi Rojters…

TEHERAN: Globus, Politika, Tehnoliogija, srijeda 01.VIII. 2018, 09: 40…TEHERAN: Odbili, ponudu iz SAD i Donalda Trampa za pregovore s Iranom…

Svjetska novinska Agencija navodi da je Tramp juče uputio probnu ponudu po kojoj je spreman da se bez ikakvih preduslova sastane sa liderom Irana kako bi razgovarali o načinima za poboljšanje odnosa dvije zemlje nakon što je on odlučio da SAD povuče iz međunarodnog sporazuma potpisanog 2015. s Iranom.

– Gospodine Tramp! Iran nije Sjeverna Koreja da prihvata Vašu ponudu za sastanak. Ni predsjednici SAD koji će doći poslije Vas neće dočekati taj dan – citirala je iranska novinska agencija Fars Džafarijeve reči.

Portparol iranskog Ministarstva vanjskih poslova Bahram Kasemi izjavio je prethodno da je ponuda američkog predsjednika Trampa da pregovara sa Teheranom u suprotnosti sa njegovim akcijama pošto je Vašington uveo sankcije Iranu i izvršio pritisak na druge zemlje da izbjegavaju da posluju s Islamskom republikom.

– Sankcije i pritisci su potpuno suprotni dijalogu – rekao je Kasemi, a prenijela agencija Fars.

Čitaj još:   PAZITE, AKO STE Stalno žedni, obavezno idite kod ljekara...

Kasemi je upitao i “kako Tramp može da dokaže iranskoj naciji da su njegovi komentari od prošle noći odraz iskrene namjere za pregovaranjem i nisu izraženi radi populističke dobiti”.

Tramp je juče poručio da je spreman da se sastane sa liderima Irana bez ikakvih preduslova, kako bi razgovarali o poboljšanju odnosa nakon što su se SAD povukle iz nuklearnog sporazuma sa Iranom iz 2015. godine.

– Ako žele da se sastanu, sastaćemo se – rekao je Tramp.

Upitan da li bi se sastao sa predsjednikom Irana Hasanom Rohanijem, Tramp je odgovorio da će se sastati sa bilo kim, jer vijeruje u sastanke – “pogotovo kada je rat u pitanju”.

Savjetnik iranskog predsjednika Hasana Rohanija izjavio je ranije danas da, ako Tramp želi razgovore s Rohanijem, onda mora da se ponovo pridruži međunarodnom nuklearnom sporazumu s tom zemljom, iz kojeg se jednostrano povukao ranije ove godine.

Rohanijev politički savjetnik Hamid Abutalebi rekao je da bi “oni koji vijeruju u dijalog kao metod rešavanja sporova u civilizovanim društvima trebalo da se posvete tim sredstvima”, prenijela je iranska poluzvanična novinska agencija ISNA…

Čitaj još:   KORONA UBIJA IRAN, A SAD NE DOZVOLJAVA DA SE TEHERANU POŠALJU LIJEKOVI... (foto)

Iranski ministar unutrašnjih poslova Irana Abdolreza Ramani Fazli napomenuo je da Iran ne vidi SAD kao pouzdanog partnera za pregovore…

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši