IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Razriješeni zamjenik tužioca Jovan Milanović…

Razrešeni zamjenik osnovnog tužioca u Novom Pazaru Jovan Milanović uložio je žalbu Upravnom i Ustavnom sudu Srbije na odluku Državnog veća tužilaca (DVT) kojom je razriješen dužnosti zbog zastarelosti 112 predmeta u periodu od 2010. do 2016. godine…

NOVA PAZAR: Sandžak, Vijesti, četvrtak…25.10.2018… 07: 50…NOVI PAZAR: Razriješeni zamjenik tužioca Jovan Milanović…

Za MEDIJE Jovan Milanović izjavio da je u svim predmetima postupao savjesno i preduzimao neophodne radnje, a da je do zastarkelosti došlo “zbog nekoliko faktora”.

“Iako deluje da mi je zastareo veliki broj predmeta, moram da kažem da sam ih u tom periodu dužio preko 7.000, od kojih sam većinu riješio. Većina tih predmeta je bila sa kratkim rokom zastarjelosti koja je nastupala za godinu ili najviše dvije. To su bila dijela poput samovlašća ili protiv imovine, poput krađe struje, a koja su mi dodijeljena gotovo u jednom danu, kada je nastupila tužilačka istraga, pošto su izvijesno vrijeme bila u Osnovnom sudu”, rekao je Milanović.

OcIJenio da Disciplinska komisija DVT nije imala razumJevanja za to što u Osnovnom tužilaštvu u Novom Pazaru nije bilo dovoljno zaposlenih zbog čega su kako je rekao, tužioci bili preopterećeni.

Čitaj još:   Je li teže odgajati sina ili kćerku: Naučnici konačno imaju odgovor na ovo pitanje... (foto, video)

“Lako je proverljivo da smo mi i Osnovno tužilaštvo u Kragujevcu imali isti broj predmeta, s tim što oni imaju 12 tužilaca plus osam saradnika, a mi pet tužilaca i dva saradnika. Pored toga, jedan zamenik nam je bio suspendovan, pa je dio njegovih predmeta pripao meni, a još sam imao i obaveze kao portparol tužilaštva”, naveo je Milanović.

Razriješeni tužilac je dodao da je njegov rad tokom prethodnih godina uvijek ocenjivan najboljim ocjenama.

“Samo Državno veće tužilaca mi je na konkursima za izbor Višeg i Osnovnog tužioca u Novom Pazaru davalo maksimalan broj bodova”, zaključio je Milanović.

Državno veće tužilaca razriješilo je Milanovića prije oko mesec dana pošto je Disciplinska komisija, prilikom kontrole u septembru prošle godine, utvrdila da mu je u periodu od 2010. do 2016. godine zastarjelo 112 predmeta…

http://iBalkan.net

Komentariši