OBRAĆANJE JAVNOSTI, SAUDIJSKOG KRALJA: Šta kaže o ubistvu Kašogija… (VIDEO)

Saudijski kralj Salman, održao je prvi značajan govor otkako su saudijski agenti ubili novinara Džamala Kašogija, a u obraćanju je izrazio podršku svom sinu prestolonasledniku, ali nije pomenuo optužbe da je princ naložio to ubistvo…

RIYAD: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Vijesti… ponedeljak, 19.11.2018… 17: 49…OBRAĆANJE JAVNOSTI, SAUDIJSKOG KRALJA: Šta kaže o ubistvu Kašogija… (video)

U današnjem govoru, kralj je iznio prioritete kraljevine u narednoj godini, fokusirajući se na pitanja kao što je rat u Jemenu, bezbjednost Palestinaca, stabilnost na naftnom tržištu, suprotstavljanje protivničkom Iranu i otvaranje novih radnih mijesta za Saudijce, prenosi AP.

Kralj nije pomenuo kritike na čijem se udaru našao princ prestolonaslednik Muhamed bin Salman, već je samo rekao da je sina savjetovao da se usredsredi na razvoj sposobnosti saudijske omladine.

Čitaj još:   SANDŽAK: Policija pronašla i oduzela oružje, municiju, ručnu bombu...

Američka CIA je zaključila da je princ Mohamed naložio Kašogijevo ubistvo 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu, dok Rijad to kategorično poriče…

 

http://iBalkan.net


Komentariši