IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO, DINO: Provukao se kroz iglene uši…

Lider partije Narod i pravda, DINO Elmedin Konaković, izabran je na današnjoj sjednici tjesnom većinom za predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, srijeda…28.11.2018… 17: 33…  SARAJEVO, DINO: Provukao se kroz iglene uši…

Konakovićev izbor na čelnu poziciju Skupštine Kantona Sarajevo podržala je većina od svega 15 zastupnika, dok je protiv njegovog izbora glasalo 13 zastupnika. Iznenađen ovako slabom podrškom u Klubu Bošnjaka, Konaković nije dozvolio da se zastupnici pojedinačno izjašnjavaju o njegovom izboru pa je ostalo nejasno koji su zastupnici iz šestorke glasali “za” a koji “protiv” njegovog izbora.

Konakovićev izbor za predsjedavajućeg Skupštine KS dio je dogovora šest političkih stranaka koje čine većinu u KS, a to su Narod i Pravde (NiP), Socijaldemokratska partije (SDP), Demokratskea fronta (DF), Nezavisna bosanskohercegovačka lista (NiP), Savez za bolju budućnost (SBB) i Naša stranka (NS).

Za zamjenike predsjedavajućeg Skupštine KS izabrani su Danijela Kristić iz reda hrvatskog naroda (Narod i pravda), Smiljana Viteškić iz reda srpskog naroda (SDA) i Vibora Handžića iz reda Ostalih (Naša stranka).

Čitaj još:   Patriotsko- komitski savez: Nećemo zaboraviti DRITANA i 'crvenu liniju' na CETINJU... (foto, video)

Dopredsjedavajući Viteškić, Kristić i Handžić “u paketu” su dobili 22 glasa “za” uz osam suzdržanih i jednim glasom “protiv”.

Zaniljivo, zamjenica predsjedavajućeg Skupštine, Smilja Viteškić (SDA) izabrana je žrijebanjem jer je na klubu Srba imala jednak broj glasova kao i kandidat SDP-a, Igor Stojanović.

Sjednica je prekinuta nakon izbora skupštnskog rukovodstva, a delegati iz KS za Dom naroda Parlamenta FBiH izabrat će se na narednoj sjednici uz obrazloženje da CIK BIH nije dostavio odluku na osnovu koje bi Skupština mogla izabrati delegate za Dom naroda FBIH…

http://iBalkan.net

Komentariši