IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

METEORIT PAO U RUSIJI: Traže da uvodu VANREDNO STANJE (VIDEO)

U Rusiji pao je veliki meteorit, koji je zakačio vrh vulkana i srušio se u samo korito rijeke.Vlasti ne isključuju mogućnost uvođenja vanredne situacije…

MOSKVA: Svijet,Crna Hronika, Vijesti… utorak, 25.12. 2018. 11: 59… METEORIT PAO U RUSIJI: Traže da uvodu VANREDNO STANJE (VIDEO)

“Sudeći po svemu, meteorit je bio ogroman, ako je mogao da prekrije korito rjeke slojem visokim 40 metara. Na lice mijesta su upućene dvije grupe: jed-na iz Verhnjeburejinskog rejona, a druga iz Amurske oblasti. One imaju satelitski telefon i dozimetre za utvrđivanje nivoa radijacije. U Burejskoj hidroelektrani nekoliko dana se belježi smanjeni dotok vode u viještačko jezero, a stručnjaci nisu mogli da utvrde uzrok toga. Nadam se da će grupe uskoro stići na lice mijesta i da ćemo dobiti detaljnije podatke”, izjavio je Maslov.

Prema dostupnim podacima, korito rijeke Bureje zatrpano je na mijestu udaljenom oko 70 kilometara od najbližeg naselja Čekunda. O tome je obavješten ministar za vanredne situacije Rusije.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 1. maj 2024. godine

Maslov je istakao da će, u slučaju da meteorit preusmijerava vodu iz rijeke, zbog čega može doći do poplave, biti proglašeno vanredno stanje.

U procijenu situacije uključeni su i sateliti iz svemira.Na internetu su takođe objavljeni snimci sa lokacije pada meteorita. Prema riječima autora snimka, nebesko tijelo je formiralo džinovsku branu koja bi mogla da blokira protok vode u rijeci…

iBalkan.net/ Russia Beyond

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši