IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS ĆE DA GRMI, PUŠE, PADA, SVE DO…: Oblačno u drugom dijelu dana, mogući pljuskovi i grmljavina, donosimo vremensku prognozu za narednih 15 dana… (foto)

Jače izraženi pljuskovi, praćeni i grmljavinskim nevremenom mogući su u dolinama rijeka…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 07, 05. 2024… 11: 12… DANAS ĆE DA GRMI, PUŠE, PADA, SVE DO…: Oblačno u drugom dijelu dana, mogući pljuskovi i grmljavina, donosimo vremensku prognozu za narednih 15 dana… (foto)

Nakon kratkog stabilnog i relativno toplog perioda, u utorak i srijedu su u Regionu izgledni lokalni pljuskovi. Jače izraženi pljuskovi, praćeni i grmljavinskim nevremenom mogući su u Posavini.

Prije podne, ponegdje u zapadnim područjima moguća je i slaba kiša. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. 

Jače grmljavinsko nevrijeme je moguće u sjevernim područjima Bosne, a lokalno je moguća i pojava grada. 

Vjetar slab do umjeren južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 26 stupnjeva.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura oko 10, a najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stupnja.

U četvrtak, lokalni pljuskovi prognoziraju se u centralnim i sjevernim područjima zemlje. U južnoj Hercegovini pretežno sunčano, ali ne i posve stabilno, jer će i na ovom području postojati uslovi za kraći pljusak.

Čitaj još:   STIŽE HLADNA FRONTA SA SJEVERA: Danas oblačno, evo i kakvo će vrijeme biti za vikend... (foto)

Od petka do kraja sedmice očekuju se stabilnije vremenske prilike. Kraći pljusak moguć je na planinama. Puhat će uglavnom slab do umjeren vjetar pretežno sjevernog smijera, na jugu zemlje na momente jaka bura.

Minimalne temperature zraka od nedjelje varirat će između 8°C i 13°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 15°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 17°C i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

U periodu od 13. do 14. maja preovladavaće pretežno sunčano i stabilno vrijeme. Od 15. maja prodor novog nestabilnog zraka uslovit će niže temperature zraka i padavine uglavnom u vidu pljuskova.

Jutarnja temperatura uglavnom između 7°C i 12°C u Bosni, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 14°C do 18°C, u Hercegovini do 22°C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more