IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE “šokiran scenama iz Banja Luke” čuj, JUČE BILO TERORA…

Milorad Dodik rekao je da je šokiran jučerašnjim scenama iz Banja Luke, ali i da je Republika Srpska pravna država u kojoj se zakoni moraju provoditi…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, Vijesti… srijeda, 26.12. 2018. 19: 49…   MILE “šokiran scenama iz Banja Luke” čuj, JUČE BILO TERORA…

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za medije da, duboko se saosjećajući sa bolom porodice Dragičević i razočaran brzinom kojom tužilaštvo vodi slučaj stradanja njihovog sina, mora da poruči da je Republika Srpska pravna država u kojoj se zakoni moraju provoditi.

Dodik je istakao da je to što je pod udar zakona došao otac koji je izgubio sina jedna nesretna okolnost, ali u bilo kojoj zemlji svijeta zakon ga ne bi prepoznavao kao oca koji je izgubio sina, već kao građanina koji se ogriješio o zakon. 

“Nisam se oglašavao tokom jučerašnjeg dana jer sam odmah po lišenju slob-ode Davora Dragičevića informisan da je sve urađeno po slovu zakona. Isto tako sam informisan da su i događaji koji su uslijedili, a koje smo pratili putem medija, dio policijsko-tužilačke akcije, o kojoj kao političar ne mogu i neću da govorim”, rekao je Dodik upitan da prokomentariše jučerašnja dešavanja u Banja Luci. 

On je naveo da ono o čemu i kao funkcioner i kao čovjek može da govori jeste da slike koje su se vidjele juče u Banja Luci nisu prijale ničijem oku, niti su nešto što iko želi da vidi.

Čitaj još:   VREMENSKA PROGNOZA: Do subote ljeto, a onda ZAHLAĐENJE, danas do 29 stepeni C

“Moram da priznam da sam šokiran scenama u kojima se juče na Trgu Krajine vide majke sa malom djecom i javno pitam sve u Republici Srpskoj ko bi svoje dijete doveo na mjesto koje je sasvim očigledno mjesto opsežne policijske akcije”, istakao je Dodik za Srnu. 

On je naglasio da je juče na Trgu vidio i “skandal političare koji, nažalost, tragediju porodice Dragičević i dalje monstruozno zloupotrebljavaju i javno dovode u pitanje provođenje zakona za koje su neki od njih svojevremo i glasali”. 

“Razumijem da neki od tih političara žive od skandala, kreiraju predstave u kojima mogu da igraju kakvu-takvu ulogu, ali ne razumijem da su za potr-ebe političke promocije spremni da se igraju sa instititucijama države. Pit-am sve u Republici Srpskoj, ali i u regionu i svijetu koja bi policija dozvolila da bilo ko nekažnjeno napada ili tuče njene pripadnike tokom vršenja svojih ustavnih i zakonskih obaveza”, upitao je Dodik.

Čitaj još:   Vic dana Piše Mate iz Australije ženi Mandi...

(iBALKAN.NET/Mondo)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši