IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KONAČNO, Protest ‘Za sigurnu budućnost: Sandžak se budi’ u Novom Pazaru…

Nekoliko stotina Novopazaraca prošetalo je gradskim šetalištem na protestu “Za sigurnu budućnost – Sandžak se budi”…

NOVI PAZAR:Sandžak, Ekonomija, Vijesti, nedelja, 10.03. 2019… 05: 58…  KONAČNO, Protest ‘Za sigurnu budućnost: Sandžak se budi’ u Novom Pazaru…

PROTESTE je organizovala Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka u znak podrške građanskim protestima u Srbiji…

Kolona, u kojoj je bio lider ove partije Sulejman Ugljanin, narodni poslanici i visoki funkcioneri, krenula je od sijedišta ove stranke, do gradskog sebilja, gdje je članica Asocijacije mladih, studentica beogradskog univerziteta, Džejla Papić pročitala razloge ovog protesta.

“Izlaskom na protestnu šetnju građani Sandžaka daju podršku protestima građana Srbije i njihovim zahtevima i izražavaju spremnost da zajedno izgradimo državu zasnovanu na vladavini prava i jednakih mogućnosti za sve. Srpska skupština, srpska vlada i srpski predsjednik negiraju zločin genocida nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini i masovne zločine nad Bošnjacima Sandžaka, u Sjeverinu, Kukurovićima, Štrpcima i druge zločine čije su žrtve Bošnjaci Sandžaka, čime se kod Bošnjaka stvara objektivan osjećaj nesigurnosti. Na ovaj način izražavamo protest zbog diskriminacije koja se provodi nad Bošnjacima u Sandžaku pri zapošljavanju u tužilaštvu, sudstvu, policiji i drugim službama sa javnim ovlašćenjima”, rekla je Papićeva.

Čitaj još:   CETINJE: Blokiran kružni tok, probijene blokade policije... (foto i video)

Okupljeni su nosili transparente sa natpisima “Jedan od pet miliona”, “Jedan od 100”, “Za jednakost pred zakonom”, “Bošnjaci u Ustavu”, “Stop diskriminaciji Bošnjaka” i “Sandžak autonomija”.

Šetnja je protekla mirno, bez incidenata, uz pojačano prisustvo policije…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši