IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRAMPOVA, RATNA ZVONA: Bolje da ne znate što znam o Iranu…

Iran ima stanovnika koliko i Njemačka (82 milijuna), sa milion aktivnih vojnika mogu ugroziti Američke interese…

VAŠINGTON:Svijet, vijesti, nedelja…12.05. 2019…08: 55… TRAMPOVA, RATNA ZVONA: Bolje da ne znate što znam o Iranu…

Nakon što je američki predsjednik Donald Tramp na vanrednoj konferenciji za novinare odbio reći da ga je natjeralo da nosač aviona USS Abraham Lincoln uputi prema Perzijskom zaljevu napomenuvši kako, s obzirom na povećane napetosti između dvije zemlje, ne isključuje mogućnost ni vojne akcije dodajući kako se nada da do nje ipak neće doći…

– Imamo informacije za koje ne želite znati, vrlo su prijeteće i moramo se pobrinuti za sigurnost naše zemlje i drugih brojnih mjesta – napisao je Trump.

“Sjednimo za stol” Nakon ratne retorike Donald Tramp je ipak pozvao iransko vodstvo da sjedne za sto i s njim razgovara o odustajanju od nuklearnog programa . – Trebali bi me nazvati i sjesti sa mnom za stol. Mogli bismo se sporazumjeti, postići pošten dogovor. Mi samo ne želimo da imaju nuklearno oružje, ne tražimo previše.

Trebali bi nazvati. Ako to učine, mi smo otvoreni za razgovor – poručio je Tramp. Istodobno Tramp traži od sudova da sude bivšem ministru vanjskih poslova Johnu Kerryju jer je još uvijek u kontaktu s iranskim dužnosnicima i ne želi priznati što s njima dogovara.

Čitaj još:   JOVANA Marović: JAKOV Milatovića da posjeti Kosovo i ne gubi vrijeme na OTVORENOG BALKANA... (foto, video)

– Iranski dužnosnici se sa mnom odbijaju sastati i neće razgovarati a u isto vrijeme pregovaraju i dogovaraju s Kerryjem – kazao je Trump.

Posjeduju li atomsku bombu ili imaju nekakvo naoružanje koje bi stvarno moglo biti iznenađenje?

Zbog toga je Tramp promijenio svoju retoriku i pokušava Iran dobiti za pregovarački stol.

Ono što se javno zna, Iranci osim dalekometnih balističkih projektila koji mogu pogoditi ciljeve do 2,5 hćljade kilometara imaju i jako vojsku. Iranske oružane snage su daleko najveće na cijelom Bliskom istoku po procjenama međunarodnih organizacija, navedene snage bez policije uključuju gotovo milijun aktivnih pripadnika.

U rezervi 12,6 milijuna ljudi Sve grane vojske spadaju pod zapovjedništvo Vrhovne komande oružanih snaga.

Regularne oružane snage Irana sastoje od kopnene vojske, ratne mornarice, ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

Iranske nage uključuju 820 hiljada ljudi, kopnena vojska 650 hćljada, ratna mornarica 70 tisuća, te ratno zrakoplovstvo 100 tisuća ljudi. Novostvorena protuzračna obrana odijelila se od ratnog zrakoplovstva još u 2009. godini.

Revolucionarna garda prema pretpostavkama broji 125 hćljada članova u pet grana; vlastitoj ratnoj mornarici, ratnom zrakoplovstvu, kopnenim snagama, Quds specijalnim snagama, te Basiju, koji je pričuvni sastav pod zapovjedništvom

Revolucionarne garde. Iran tvrdi kako Basij broji 12,6 milijuna ljudi, a u sve uključujući žene, od čega je tri milijuna sposobno za borbu te ima i 2,5 tisuća bataljuna od kojih je dio stalno zaposlen.

Čitaj još:   KORONA HARA: Amerikanci optužuju IRAN, "krivi su za virus u najmanje pet zemalja ... " (foto)

Međutim, analitičari smatraju kako je najveća snaga Irana svakako njezinih 82 milijuna stanovnika i to je čimbenik koji je na koncu prevladao i u ratu Irana s mnogo bolje i sa Zapada opremljenom vojskom.

izvor agencije

ANKARA Cavusoglu odgovorio na Trampovu prijetnju sankcijama…

Ministar inostranih poslova Turske Mevlut Cavusoglu je odgovorio na prijetnje Read more

RAT JE POČEO RIJEČIMA: Da li će se pretvoriti i u “majku svih ratova”???

Da li će izbiti "majka svih ratova", ili pak "majka svekolikog Read more

Komentariši