IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRANJE I SAPIRANJE GRIJEHA

Asli je ovaj mjesec posto mjesec sapiranja grijeha. 
-Mogu li se grijesi saprat? Pita me nekakav
-Bezbeli da mogu, ali ne kako si ti zamislio, sad ih saprat pa onda opet rahat u grijesima uživat do slijedećeg posta, biva ti najpametniji pa hajruješ i na ovom i na onom svijetu. Plaho se narod zabavio sapiranjem grijeha, ko da je kakva rasprodaja ovaj mjesec pa svak pohitio da što više ugrabi i navuče da mu more biti za godinu, jal dvije.
Prije su ljudi dolazili tobe samo jednom u životu, a ne ko sad; do po dana griješe od po dana se kaju i tobe dolaze. Lahko je sebe pa i druge varati, haj ti Njega prevari. Samo ako se iskreno pokaješ i ne ponoviš više nikada, beli si ga sprao zauvjek. A insan ko insan, slab i poročan pa se svaki grijeh na njega lijepi. Najdraže mi je kad šta zgriješim da mi se što prije vrati, jer što je manji grijeh prije će te stići, i kazna je manja. Velim sam sebi: 
“Aha, ovo ti je Uzeire za ono. Neka, zaslužio si, nemoj više nikad.” 
Nešto kontam: Ne do Bog ponijet kakvih golemih grijeha na ahiret odakle nejma ni povratka ni ispravke, valja sa tolikim bremenom preko Sirat ćuprije tanjom od dlake, a oštrijom od sablje, a dole vatra umjesto vode, i to ne ova naša fina vatra nego džehenemska, nije ti šala.

Čitaj još:   MALIK Malendiya spašen 156 sati nakon zemljotresa u Hatayu, izvukli ga timovi iz Kine i Trabzona... (foto, video)

Autor: Kemal Čolpa- Uzeir Hadžibeg

 http://ibalkan.net

VJERA I NEVJERA

U mene Fata ima brata Fikreta i on je najmlađi Read more

SVEKRVA

Zove me je'na naša hanuma čak iz Njujorka, nije ti Read more

UZ BOŽIJU POMOĆ

Turider, reko Fati, kake ponjave pod pendžere i pod vrata, Read more

FABRIKA DUHANA

Bio nam dedo Kasim iz Budakovića čak i hanuma mu, Read more

Komentariši