AFERA IBIZA: Bosanci, stoje iza rušenja desničarskog vođe i austrijske vlade…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Austrijski detektiv Julijan H, koji je osumnjičen za planiranje i realizaciju, kao i jedan državljanina Austrije bosanskog porekla, koji živi u Salcburgu, ka i jednog državljanina BiH…

BEČ: Regija, Crna Hronika,vijesti,subota,01.05.2019…11: 59… AFERA IBIZA: Bosanci, stoje iza rušenja desničarskog vođe i austrijske vlade…

Riječ je o slučaju video snimaka od prije dvije godine sa jedne večere na španskom otoku Ibica na kojima se vidi kako tadašnji vicekancelar i lider Slobodarske partije Austrije Hajnc Kristijan Štrahe jednoj navodnoj nećaki ruskog milijardera nudi državne poslove u zamjenu za finansijsku podršku njegovoj stranci.

Štrahe je zbog izbijanja te afere morao je i da podnese ostavku na mjesto vicekancelara i sa svih političkih funkcija.

Tužilaštvo za privredni kriminal i korupciju sada je pokrenulo istragu protiv tadašnjeg šefa poslaničkog kluba slobodaraca Johana Gudenusa, koji je prisustvovao toj večeri, ali i poslanika FPO Markusa Čanka.

Čitaj još:   HOROR: Žena skočila s mosta pravo na auto- put, Hitna pokupila njeno tijelo iz lokve krvi...

Pošto je na snimku Štrahe imenovao više bogataša su navodno finansiralu stranku preko nekih udruženja bliskih FPO, a zaobilazeći na taj način revizorske vlasti, protiv Gudenusa i Čanka se vodi istraga zbog pronevjere, navođenja na pronevjeru, kao i plaćanje političara sa ciljem lobiranja u njihovu korist.

Čanak, koji je bio aktivan u više udruženja bliskih FPO, osumnjičen je da je doprinio pronevjeri.

Što se tiče osoba koje stoje iza neovlašćenog snimanja razgovora, tužilaštvo vodi istragu protiv tri lica, među kojima su austrijski detektiv Julijan H, koji je osumnjičen za planiranje i realizaciju, kao i jedan državljanina Austrije bosanskog porekla, koji živi u Salcburgu, ka i jednog državljanina BiH.

Njima se, tvrdi bečki nedeljnik “Profil, prebacuje zloupotreba neovlašćeno snimanog materijala i falsifikovanje dokumenata.

Čitaj još:   KRVOLOK, HAŠKI OSUĐENIK: Ratko Mladić, u oči izbora u BiH, poslao poruku u RS...

Bečki advokat Ramin M, koji je navodno dao nalog za akciju “Ibica”, ne pominje se kao osumnjičeni, ali je i njegova uloga predmet istrage…

izvor (Srna/SB)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši