IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD: VOĐA navijača ALIBEG upucan u stomak

BEOGRAD – Nenad Alajbegović (39), zvani Alibeg, bivši vođa Partizanove navijačke grupe „Zabranjeni“, upucan je u četvrtak uveče u stomak u Ulici omladinskih brigada na Novom Beogradu, nakon čega je prevezen u Ugrentini centar gdje se i sada nalazi u stabilnom stanju, piše Blic. Motiv sačekuše u blizini opštine Novi Beograd još nije poznat, jer Alajbegović odbija da sarađuje sa policijom.

„Moguće je da je u pitanju obračun navijačkih grupa, ali je vjerovatnije da je upucan zbog nekih neraščišćenih kriminalnih poslova“ navodi izvor upoznat sa slučajem.

Alajbegović je inspektorima kratko rekao da ne zna ko bi ga i zašto napao, jer se, navodno, „nikom nije zamjerio“.

Ovo nije prvi put da je pucano na Nenada Alajbegovića. U julu 2010. godine on je čudom ostao nepovrijeđen kada mu je napravljena sačekuša ispred zgrade u kojoj je stanovao.

Nenad je, inače, dugo bio jedan od vođa Partizanove navijačke grupe „Zabranjeni“, koja je već godinama u žestokom sukobu sa suparničkom frakcijom „Alkatraz“. Policajci i stručnjaci iz oblasti bezbjednosti su u više navrata isticali da u pozadini navijačkih sukoba nije samo prevlast na tribini, već kontrola narko-tržišta u Beogradu i ostalih kriminalnih poslova, u kojima su „obični“ navijači, bliski vođama, praktično njihovi vojnici.

Čitaj još:   UŽAS Prvi slučajevi u BiH: Otac i sin zaraženi korona virusom, zatvorena osnovna škola... (foto)

I Nenadov brat Dejan je bio jedan od vođa navijača Partizana, i on je ubijen pre 15 godina.

Alajbegović je dobro poznat policiji, te iza sebe ima 67 krivičnih prijava, a prema pojedinim podacima prvi put je privođen kad je imao samo 12 godina, dok još nije bio krivično odgovoran. Već sa 16 godina je prvi put osuđen kao maloletnik i poslat je u Vaspitno-popravni dom u Kruševcu.

Već do 2011. godine u dosijeu je imao 68 krivičnih prijava i do tog perioda je ukupno tri puta osuđen na zatvorsku kaznu – zbog nanošenja teških telesnih povreda, posedovanja nelegalnog oružja, ali i zbog privrednog kriminala.

Dejan Alajbegović (30), Nenadov brat, ubijen je 29. aprila 2004. godine u kafiću na terasi bioskopa „Fontana“ na Novom Beogradu. Dejana je ubila Aleksandra Vučetić, zvana Duda, sestra od tetke braće Alajbegović.

Čitaj još:   TAJNA BOLNICE NA SAJMU: Ovo je prava istina o HRANI koju dobijaju pacijenti... (foto)

izvor: blic

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

Komentariši