IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Prognoza za ovu nedelju: Biće još pljuskova, evo kada se vraća pravo ljeto…

U NOVOJ nedelji bit će sunčanije i toplije vrijeme u prvoj polovini nedelje kratkotrajna kiša ili pljuskovi najizgledniji su danas, a onda se vraćaju vrućine…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak 15. 07.2019…08: 59…  Prognoza za ovu nedelju: Biće još pljuskova, evo kada se vraća pravo ljeto…

Danas će na istoku regije biti djelimično sunčano. Od sredine dana uz promjenjivu naoblaku mjestimice može biti kratkotrajne kiše ili pokojeg pljuska. Poslijepodnevna temperatura između 24 i 26 °C. 

Djelimično sunčano i uglavnom suho uz slab sjeveroistočni vjetar bit će u središnjoj Bosni. Jutarnja temperatura od 13 do 16 °C, a najviša dnevna između 25 i 27 °C. 

Nakon svježeg jutra u gorju i unutrašnjosti Istre, danju će posvuda biti djelomične sunčano. Uz više oblaka sredinom dana i poslijepodne postoji mogućnost kratkotrajne kiše ili ponekog pljuska. U Hercegovini puhat će umjerena, podno Veleža jaka, na udare i olujna bura koja će poslijepodne oslabjeti.

Čitaj još:   FEBRUAR, SE OPRAŠTA U SVOM STILU: Tačna prognoze za kraj mjeseca... (foto)

Podjednako toplo bit će i na jugu Hercegovine uz pretežno ili djelimično sunčano vrijeme.

Sljedećih dana u cjeloj BiH barem djelomično sunčano. U četvrtak raste vjerojatnost za kratkotrajnu kišu ili poneki pljusak, ponajprije u planinskim krajevima. Bit će postupno toplije, u četvrtak ponegdje i vruće. 

U Sarajevu će danas biti pretežno sunčano, poslije podne uz lokalni razvoj oblačnosti moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak. Vjetar slab, sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura oko 25 C stepeni.

Na Jadranu u Neumu pretežno sunčano, postupno toplije…

Dakle, nakon razdoblja ispodprosječne temperature zraka, prema sredini nedelje postupno će biti sve toplije pa će u drugoj polovini sedmice ponovno biti vrućih dana, kako i dolikuje sredini ljeta…

http://iBalkan.net

Komentariši