IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MOSTAR: Olujno nevrijeme, ulice poplavljene, počeli 453. tradicionalni skokovi sa Starog mosta…

Jaka kiša praćena vjetrom poplavila je danas ulice Mostara, a grmljavina je u jednom trenutku izazvala i kratak prekid opskrbom električnom energijom…

MOSTAR:  BiH, Crna Hronika, Putovanja, Sport, vijesti, nedelja, 28. 07.2019… 15: 59… MOSTAR: Olujno nevrijeme, ulice poplavljene, počeli 453. tradicionalni skokovi sa Starog mosta…

Jaka kiša poplavila ulice Mostara, čeka se na početak skokova sa Starog mosta…

Uprkos jakoj kiši i nevremenu u Mostaru su sa pola sata kašnjena počeli 453. tradicionalni skokovi sa Starog mosta.Mostarci se ne sjećaju kad je kiša ovako jako padala u vrijeme održavanja skokova sa Starog mosta, ali kažu da su skakali i pod granatama pa će skakati i po kiši.

Ljekarski pregled koji je okončan u 12 sati prošlo je 29 takmičara. Tako će na ovoj manifestaciji učestvovati 16 takmičara u skokovima na glavu i 13 u skokovima na noge.

Mostarske laste počele su svoje letove 453. put, a sve je u znaku pokušaja Lorensa Liste da dostigne 13. naslova najboljeg u skokovima na glavu velikog Emira Balića.

Kao i uvijek, mnoštvo Mostaraca i prijatelja ovog grada, putnika namjernika, skupilo se ispod najljepše svjetske skakaonice. Svako ima svog favorita, a spektakl neće pokvariti ni nešto lošije vrijeme. 

Čitaj još:   PRED PAD VLADE ŠOKANTNI DETALJI: Dritan pod uticajem svetosavske magije, 10 puta jače od vlaške!? (foto, video)

Ovo bi trebali biti posljednji takmičarski skokovi za velikog šampiona Lorensa Listu koji je dosad slavio 12 puta. Današnjom pobjedom izjednačio bi se s Emirom Balićem koji ima 13 naslova. 

Generalni pokrovitelj ovogodišnjih skokova je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, sportski partner je Olimpijski komitet BiH, a skokove su i ove godine podržali Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona i mnogi drugi sponzori.

Prolongirana je i popratna aktrakcija skokova, otvorenje Zip-linea Stari most. 

Izvor: redakcija iBalkan.net

BIH MOSTAR: DANAS 452. TRADICIONALNI SKOKOVI SA STAROG MOSTA…

U Mostaru će se danas održati tradicionalni, 452. po redu Read more

Komentariši