IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Uragan Dorijam, ide na Bahame, prerastao je u kategoriju 5, Floridi prijeti katastrofa… (foto i video)

URAGAN Dorian s vjetrovima oko 260 km/h ojačao je u ekstremno opasnu oluju kategorije 5, najjaču moguću kategoriju po ljestvici Saffir-SimpsonHurricane Wind i kao takav vjerojatno će udariti na Bahame…

FLORIDA: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 01. 00 .2019… 16: 59…  Uragan Dorijam, ide na Bahame, prerastao je u kategoriju 5, Floridi prijeti katastrofa… (foto i video)

Kako piše CNN, mnogi stanovnici tamošnjeg otočja odbili su evakuirati se unatoč upozorenjima da će uragan u punoj snazi pogoditi njihovo područje.

‘Olujni udari mogli bi biti opasni po život, a razorni vjetrovi s uraganom mogući su duž dijelova istočne obale Floride sve do sredine iduće sedmice’, objavio je američki Nacionalni centar za uragane. Dorian je praćen vjetrovima od 260 kilometara na sat, a donosi valove visoke šest metara…

Stanovnici Bahama pripremaju se u nedjelju na dolazak uragana Dorian koji je tokom vikenda ojačao do 5. kategorije, javljaju agencije pozivajući se na američki Nacionalni centar za uragane (NHC). 

“Očekuje se da će se iznimno opasna oluja obrušiti na Bahame u nedjelju obilnim kišama koje bi mogle potrajati dva dana, visokim valovima i jakim vjetrovima”, priopćio je NHC.

S obilnim kišama i olujnim vjetrovima koji dosežu brzinu od čak 160 milja na sat (oko 250 kilometara na sat!) NHC još ne može sa sigurnošću reći hoće li Dorian putem ipak oslabiti i kojim će putem ići. 

Čitaj još:   Sonja Biserko: Zvanični Beograd, nikada nije prihvatio crnogorsku nezavisnost… (foto)

Ipak, NHC i dalje upozorava građane Floride da budu na krajnjem orezu i pripreme se za najjači udar. Riziku udara osim Floride izložene su i savezne države Georgia te Sjeverna i Južna Karolina, javlja Washington Post.

Većina kmpjuterskih modela zasad predviđa da će Dorian punom snagom zahvatiti jedino obalu Floride. Putanja kojom se zasad kreće Dorian takva je da je NHC izdao upozorenj za istočnu obalu Floride – područje od plaže Deerfield sjeverno od Fort Lauderdalea, do uvale Sebastian južno od Melbourna.

“Olujni udari mogli bi biti opasni po život, a razorni vjetrovi s uraganom mogući su duž dijelova istočne obale Floride sve do sredine idućeg tjedna”, objavio je Nacionalni centar za uragane. 

Još uvijek nije jasno gdje će Dorian udariti nakon Bahama. Pretpostavka je da bi na udaru mogle biti Florida, Georgia te Sjeverna i Južna Karolina. “Čak i ako ne pogodi direktno Floridu, tamo će biti velikih poplava”, rekao je guverner Floride.

Američki Nacionalni centar za uragane objavio je jučer kako je uragan Dorian postao ekstremno opasan uragan četvrte kategorije. 

Čitaj još:   DRAŠKO Došljak: Ako Andrija MANDIĆ postane predsjednik Parlamenta, prvi bi bio državnik koji je nazivao "MAJMUNSKOM TVOREVINOM" Crnu Goru... (foto)

Vjetrovi unutar uragana kretali su se brzinom do 225 km/h…

Izvor Index.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši