IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA: Turski parlamentarci, osudili američki, takozvani mirovni plan… (foto)

DANAS SU U ANKARI, Turski zastupnici takozvani “sporazum stoljeća” opisali kao “plan nestabilnosti i konflikta” te istakli kako on isključuje Palestince, jednu od dvije strane spora između Izraela i Palestine…

ANKARA: Region, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, 29. 01. 2020…  19: 27… ANKARA: Turski parlamentarci, osudili američki, takozvani mirovni plan…

Turski parlament su danas zajedničkom deklaracijom osudio američki takozvani mirovni plan za Bliski istok, javlja Anadolu Agency (AA).

DANAS SU Turski zastupnici su takozvani “sporazum stoljeća” opisali kao “plan nestabilnosti i konflikta” te istakli kako on isključuje Palestince, jednu od dvije strane spora između Izraela i Palestine.

“Protiv je odluka Ujedinjenih nacija (UN) i perspektive dvodržanvnog rješenja”, navodi se u deklaraciji, te dodaje kako se planom namjerava okupacija Palestine pretvoriti u aneksiju.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp 28. januara 2020. iznio je svoj takozvani sporazum stoljeća, u cilju okončanja izraelsko-palestinskog sukoba. Iznošenju plana u Bijeloj kući prisustvovao je premijer Izraela Benjamin Netanyahu, ali ne i palestinski zvaničnici.

Čitaj još:   ZLATKO Vujović: MILO Đukanović bi bio kandidat DPS- a koji ima najveće šanse; ANDRIJA Mandić ne ispunjava uslove da bude kandidat, ali za njega neće dostaviti podatke... (foto, video)

Tokom konferencije, Tramp je Jerusalem nazvao “nedjeljivim glavnim gradom Izraela”.

U deklaraciji se navodi kako Turska nikada neće podržati nikakvu inicijativu koja ignoriše osnovna prava i slobode Palestinaca.

Rečeno je i kako će Turska na međunarodnoj sceni nastaviti štititi osnovna prava Palestinaca.

Deklaraciju su potpisale sve stranke u parlamentu…

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more