IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Apokalipsa u Kini: Scene, jezivije nego u Černobilju…

U samo dva dana, stvari u Kini su se drastično promijenile zbog koronavirusa…

PEKING (Kina): Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, 29. 01. 2020…  11: 27…  Apokalipsa u Kini: Scene, jezivije nego u Černobilju…

Kako saznaje portali koji imaju dobro pristupne informacije iz Kine, izdato je zvanično naređenje kineskih vlasti da svi građani Kine moraju da nose maske bez obzira u kom gradu se nalaze.

Situacija je postala kritičnija, te su kineske vlasti pooštrile mjere zaštite, a sve koje ne nose maske policija hapsi i naplaćuje im kazne.

– Ukoliko se maske ne nose, plaćaš kaznu. Svuda su kontrolni punktovi. Mjere temperaturu i popisuju ko gdje ide – kažu nam ljudi sa Balkana koji se nalaze trenutno u Kini…

Scene koje dolaze iz Vuhana jezivije su od situacije koja se dešavala u Černobilju. Kako navode naši izvori iz Kine, u Vuhanu postoje dronovi koji nadlijeću i kontrolišu grad i mjere ljudima temperature. Grad je potpuno u blokadi, a građani koji su ostali u tom velikom kineskom gradu hrane se zalihama i ne zna se kako će im vlasti dostavljati hranu kada im nestane.

– Mi danas moramo da idemo, da se javimo na recepciju naše zgrade da nismo bolesni i da nam izmjere temperaturu – objašnjavaju nam građani sa naših prostora koji se nalaze u Kini.

Čitaj još:   PLJEVLJACI ušli u 2023. uz gustu maglu i ogromnu zagađenost vazduha- Prvog dana PLJEVLJA preselila se na RUDNICU... (foto)

Podsjetimo, od posledica novog koronavirusa u Kini do sada su umrle 132 osobe, a oboljelo je više od 6.056 ljudi. Van Kine, obolelo je 70 osoba u 19 država, od kojih je najmanje pet u SAD.

Nekoliko zemalja već je preduzelo mjere evakuacije svojih državljana iz Vuhana, prestonice kineske provincije Hubei, poput SAD i Japana, dok Australija, Novi Zeland, Južna Koreja, Francuska, Velika Britanija i Indija to namjeravaju da preduzmu u skorije vrijeme…

izvor iBalkan.net / agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more