IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PISMO Erdoganu: Građani Sandžaka, trebaju biti smješteni u bolnicama u Sandžaku… (foto)

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeće Jasmina Curić uputila je pismo predsjedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoganu kojim je objasnila stanje u Sandžaku…

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 07. 04. 2020… 09: 31…PISMO Erdoganu: Građani Sandžaka, trebaju biti smješteni u bolnicama u Sandžaku… (foto) 

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeće Jasmina Curić: nastalo pandemijom COVID- 19 i hitnu potrebu organizovanja privremenih bolnica – karantina za smještaj zaraženih, prenosi agencija Anadolija.

“Poštovani predsjedniče, svjesni činjenice da je Republika Turska jedna od zemalja u svijetu koja ima najbolje opremljen zdravstveni sistem i izuzetno obučen stručni kadar, obraćamo Vam se za pomoć u borbi protiv ove pandemije. Republika Turska je poslala pomoć na sve strane svijeta, pa očekujemo da će i Sandžaku, u najhitnijem roku, pomoć biti poslata u opremi i stručnom kadru”, navela je Curić u pismu.

Potom je napomenula je da je Novi Pazar regionalni zdravstveni centar i da posjeduje stručne kapacitete, koji bi uz podršku i pomoć, i u ovim teškim uslovima, pružio kvalitetnu zdravstvenu uslugu svim građanima Sandžaka.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Poslanici koji su glasali ,,za“ da ne budu na poslaničkim listama... (foto)

“Bošnjačko nacionalno vijeće smatra da svi građani Sandžaka, koji su zahvaćeni ovim virusom, trebaju biti smješteni u bolnicama u Sandžaku, ili drugim adekvatnim prostorima kakav je Srednja Medicinska škola u Novom Pazaru, koja se nalazi u krugu bolničkog centra, kako bi zaraženi, a i njihove porodice, i psihički i fizički lakše podnijeli ovo oboljenje i izborili se sa njim”, naglasila je Curić.

Bošnjačko nacionalno vijeće pozvalo je sve lokalne samouprave u Sandžaku da što hitnije u svojim mjestima organizuju adekvatne privremene bolničke smještaje za lica oboljela od virusa COVID-19 te da iste smještaje učine dostupnim građanima…

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more